Kolega z pracy ma cabrio 205 1.9, auto żłopie olej, sporo oleju i dymi na szaro. Potrzebuje remonciku prawdopodobnie. Kolega mieszka w Wawie, ale bywa na Mazurach i pod Poznaniem. W Wawie w jednym z warsztatów krzyknęli mu tyle, że się lekko przestraszył. Ktoś pomoże ogarnąć? Ile to może kosztować?
A może swap, tylko na co?
_________________ Filozof, Biegacz, Fotograf, Egoista, Cham, Prostak i Humanista
auto: kilka
silnik:: dużo
moc: łącznie z 1000km Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Skąd: Wawa - Ursus
Wysłany: Śro 29 Lut, 2012 Re: Kto się podejmie?
Walle napisał/a:
Kolega z pracy ma cabrio 205 1.9, auto żłopie olej, sporo oleju i dymi na szaro. Potrzebuje remonciku prawdopodobnie. Kolega mieszka w Wawie, ale bywa na Mazurach i pod Poznaniem. W Wawie w jednym z warsztatów krzyknęli mu tyle, że się lekko przestraszył. Ktoś pomoże ogarnąć? Ile to może kosztować?
Robocizna bez szlifów czesci itp to ok 2000 zł. Nie warto kupic drugiego nie zabitego silnika?
_________________ www.swiatMINI.pl
Niezależny Serwis Samochodów MINI
Robocizna bez szlifów czesci itp to ok 2000 zł. Nie warto kupic drugiego nie zabitego silnika?
za samo cabrio zapłacił 2500 ale rozumiem. Drugi silnik... A znajdziesz zdrowy? Ile u Ciebie taki remont za całość-całość - robocizna + graty.
Anjas , ale powiem Ci, że to jest naprawdę fajne, klimatyczne auto!
_________________ Filozof, Biegacz, Fotograf, Egoista, Cham, Prostak i Humanista
auto: kilka
silnik:: dużo
moc: łącznie z 1000km Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Skąd: Wawa - Ursus
Wysłany: Śro 29 Lut, 2012
Walle napisał/a:
Ile u Ciebie taki remont za całość-całość - robocizna + graty.
za całość to pewnie z 4 do 5 tyś. Sama robocizna bez szlifów to jak pisałem 2000 zł. Do tego graty, szlify wiec wychodzi spora suma.
Niestety taniej mi się nie opłaca tego robić, a to wg mnie biorąc pod uwagę odpowiedzialność i tak dobra cena.
Walle napisał/a:
jaki tam silnik można jeszcze wrzucić? Co się zmieści? Coś z 405?
Nawet 2.0 S16 wchodzi... Ogólnie to wszystko wejdzie, kwestia ceny. Ja bym sprzedał paździeża, kupił drugiego
_________________ www.swiatMINI.pl
Niezależny Serwis Samochodów MINI
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
To jest CTI? Ja bym ratował... Silników wchodzi mnóstwo (405, 205, 309, BX, Polonez ), tym nie mniej znalezienie innego zdrowego nie będzie łatwe. Niech atakuje fora siakieś, bo na alegrze nie znajdzie niczego rozsądnego, może ktoś strzelił dzwona niedługo po zrobieniu remontu albo mu belka zdechła i nie chce remontować - dałoby się silnik pozyskać...
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
Z grubsza tak