Wysłany: Czw 22 Mar, 2012 MOD przepustnicy w saxo vts -ktoś robił
Witam wszystkich.
Zastanawiam się nad polerką przepustnicy i lekką jej modyfikacją, mam kilka pytań:)
1. ktoś z was to robił??
2. można wyciąć tą kryzę w środku, wyrównać i zapolerować ?
Nie oglądałem tego jeszcze dokładnie ale zanim zacznę oglądac wolę zasięgnąć waszej opini
auto: 106 ITB, ///M3
silnik:: 1.6 8V
moc: 146++, 343km Pomógł: 80 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: ze wsi
Wysłany: Czw 22 Mar, 2012
acik666 napisał/a:
a może ma ktoś z was fotki takiej przepustnicy?? Albo wie gdzie na necie można znaleść?
Auto będzie w homologacji A grupowej nie VK i nie chce jej narazie wywalać
fotki przepustnicy znajdziesz w homologacji.
u siebie w 8v wyciagalem zwezke na motylku - trudno powiedziec czy cos to
dalo. z perspektywy czasu wydaje mi sie ze szkoda zachodu. bad-i ma na
seryjnej przepustnicy 170+ KM.
jak auto ma byc zgodne z homologacja to i tak ze srednica nie poszalejesz.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Pią 23 Mar, 2012
M napisał/a:
Gdyby to miało sens to by montowali półmetrowe przepustnice i uzyskiwali srylion koni.
Mowisz jakbyś nie wiedział ze do Hond pakują o kilka mm większe przepustnice i są z tego konie.
Tutaj jest homo które praktycznie zakazuje jakiejkolwiek ingerencji, można zmierzyć czy sie mieści w homologacyjnych wymiarach i tyle. Jeśli jej czegoś będzie brakować to będą to dziesiąte części mm. Jak dla mnie szkoda zachodu.
Badi ma sprawdzony sposób na konie w tym aucie. Nawet demontaż kolektora wydechowego z MG nie zabrał ani jednego konia w całym zakresie.
auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km Pomógł: 16 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Skąd: Brzesko/Kraków
Wysłany: Pon 26 Mar, 2012
Pit zmienia sie kolektor dolotowy na ten z C2 bo jest aluminiowy i daje tam jakieś wieksze mozliwosci, o wymianie przepustnicy nie słyszałem tym bardziej ze w C2 jest elektryczna a w saxo mechaniczna