auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 20 Mar, 2007
KonradMK napisał/a:
no otwór na piastę jest różny i rozstaw śrub, dystanse zawsze się robi dla konkretnego rozmiaru
no dokladnie czyli kupujac takie felgi tak czy siak musza mi dac odpowiednie dystanse. Czyli zamiast miec kilka wzorow felg to chlopaki dorzucaja tylko aluminium
możliwe że ich dystanse przykręca się do piasty płaskimi śrubami natomiast koło przykręcasz do piasty zwykłymi krótkimi śrubami (nie przechodzą na wylot) - miałem takie dystanse
OK, tylko ze na szczescie wiekszosc producentow zadaje sobie zbedny trud i jednak robi na rozne wymiary. Nie sluchaj wszystkiego co on pisze. Dystans ma prawo dzialac, i dziala w nie jedneym rozwiazaniu. Ale jesli mialbym do wybory miec lub nie to wolalbym bez. Dlugi dystans to spore obciazenia lozysk itp.
auto: Type-R
silnik:: VTEC
moc: 200km Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Warszawa
dobry temat...sam musze zakupic plaskie dystanse (tak z 0,5 cm).patrzalem na allegro, jest tego duzo w roznych cenach. na co zwracac uwage przy zakupie?na pewno na material z ktorego sa zrobione...prosze o mala pomoc
BARANMC [Usunięty]
Peter, Na srednice otworu centrującego wchodzacego na piaste koła (u mnie 57.1mm)chyba ze kupisz płaskie ,ale to znowu moze bic