Mam taką sprawę. Po remoncie silnika chciałbym wgrać jakiś konkretniejszy program do Saxo VTS 1.6 16V. Jest to rajdówka "na codzień" więc chce wlutować w miejsce chipu podstawkę, żeby można było bez problemu zmieniać chipy z programem seryjnym i jakimś konkretniejszym. Druga sprawa to kwestia jakiegoś programu pod moje Saxo.
Tu mam pytanie do Was. Czy ktoś wie gdzie na śląsku można spokojnie zlecić to komuś kto jest pewny no i najlepiej jakby dysponował hamownią, żeby był faktycznie dowód na to że nie odwalono kaszany.
Wiem, że vtech robi coś takiego i w Jastrzębiu i Katowicach ale ich cennik mnie trochę dobił. Może jest szansa zrobić to taniej niż 1400 zł.
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 05 Kwi, 2012
uu temat na dwie butelki wina, ale napisze tak. Mam komputer ze wstawka Chojnackiego (ja mialem na nim 160 KM) - pytanie tylko czy taki program cokolwiek Tobie da.
Jesli remont nie obejmowal wymiany walkow to chyba nie ma co tyle kasy pakowac w te 5KM. Lepiej w krotko skrzynie jesli takiej nie masz. A jesli jednak chcesz to moze DET3 - tam masz możliwość przelaczania map i do "domowych" zastosowan chyba styknie?
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Tego to ja już nie wiem czemu jest problem, wiem że jest. Na 3 niby też podłączają DET3 tylko jeszcze nie spotkalem nikogo kto przy 3 kościach był zadowolony.
Jeśli dobrze pamiętam to najpierw była 1 kość dopiero potem 3.
auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km Pomógł: 16 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Skąd: Brzesko/Kraków
W saxo:
1 kosc - sterownik okrojony, podatny na grzebanie w nim..
3 kosci - chocby nieszczesne dwie sondy + duuzo wiecej elektroniki..
1997-1999r - komputer na 1 kosc - stary licznik (buda phI)
2000r - komputer na 1 kosc - nowy licznik (ponoc najlepszy mozliwy) (buda phII)
>2000r - komputer na 3 kosci - nowy licznik (ten kiepski) (buda phII)
Miedzy 1999 a 2000r była zmiana komputera, wiec w tych dwóch rocznikach moze sie roznie trafić Kiedyś badałem temat na dojazdówce Rajdu Rzeszowskiego i były chyba ze 2 saxo w nowej budzie - po 2000r ale na starym liczniku-wiec i komp zapewnie stary.. cos w tym musi byc..