auto: 106 S16, Willy
silnik:: TU5J4 1.6 16V
moc: 168km Pomógł: 18 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 16 Kwi, 2012 Oklejanie 106
Dobry.
Chciałbym okleić 106, ciekaw jestem jakichś Waszych doświadczeń - co i jak itd.
Opcji jest kilka, jedna to oklejenie całego auta (zmiana koloru) - czy ktoś się orientuje ile potrzeba na 106 metrów folii? Jaka ta folia powinna być?
Druga sprawa to "szablony" do projektowania okleiny - coś jak blueprinty, rzuty elementów auta. Próbowałem coś takiego znaleźć, ale bez satysfakcjonujących mnie efektów. Any help?
Może macie jakies fajne fotki oklein dla inspiracji?
Będą pomuki!
Dzięki
_________________ "If in doubt, flat out." - Colin McRae
wiem, ze to oklepane ale moze biały mat?
albo pomarańcz?
nie ma sensu uderzać do firm "oklejających auta" tjuningowo gdzie w galerii widzimy x5 w czarnym macie, złote porsze i takie tam... tam za oklejenie chca 3-4k
lepiej uderzyć do firmy, ktora obkleja słuzbówki..pierwsza z brzegu oferta za 1,2k za całe auto z grafiką, monokolor pewnie taniej http://www.trangor.pl/pl-...lowa_Toyota.pdf
_________________ Za mało zarabiasz, żeby być gejem..
auto: 106 S16, Willy
silnik:: TU5J4 1.6 16V
moc: 168km Pomógł: 18 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 17 Kwi, 2012
Przecież wiem, że to nie jest prosta sprawa. Sam tego robił nie będę ofkorz, będę próbował coś ogarnąć.
Wiele firm ma specjalne folie samochodowe, sęk w tym że to nie jest 911 za pół bani, ani inny showcar - nie musi być turbo profi. Rajdówki ludzie jadą zwykłą folią i to daje radę przez jakiś czas. Furę zmierzyłem pi razy oko, teraz muszę to rozłożyć na arkusze i policzyć ile metrów potrzeba, będę wiedział ile to może kosztować - będę wybierał folię.
No i w międzyczasie zorientuję się w pomocy Chociaż jak widziałem kilka aut (sam zamawiałem jedno oklejanie w byłej firmie), to muszę przyznać że gimnazjalista po lekcjach plastyki lepiej by to zrobił, cholerni partacze.
Rasta, ten Twój znajomy ile liczy za taką usługę?
_________________ "If in doubt, flat out." - Colin McRae