Po wycenie z OC pisz odrazu odwołanie iż jest to model kolekcjonerski Zresztą widać po reszcie auta ze to nie jakiś zardzewiały kapeć tylko mega zadbane auto!
Może wyda ci się to troche głupie ale.... pisz też do Fiat Auto Poland o pomoc Wymyśl tam jakieś bzdury że chciałeś jechać w trip po Europie kolekcjonerskim modelem i specjalnie szykowałeś go na to kupę czasu i zdarzył się taki fuck up nie z Twojej winy - uwierz mi mogą być baaardzo pomocni
moze cos w tym jest ostatnio przygladalem sie takiemu panu ktory mial kilkadziesiat lat i ladowal sie do espero, szedl malutkimi kroczkami o kulach, a wsiadal z 5 minut do srodka, ale o dziwo ruszenie z miejsca zajelo mu bardzo malo czasu, ale w lusterko nie spojrzal jak zjerzdzal z kraweznika
Przykra sprawa bo nas też to kiedyś czeka. Tu w Olsztynie pomagam dziadkom mojej narzeczonej. Niestety choć moim zdaniem jej dziadek dawno już nie powinien prowadzić to nie da się go do tego zmusić. Pozatym nie mają tu nikogo i jak ja wyjadę w delegację czy coś to dojazd do lekarza czy po zakupy autem jest niezbędny. Niestety też miał "Stłuczkę" ze swojej winy (bo przyjął mandat a mnie nie było na miejscu ) choć moim zdaniem koleś walący w niego zrobił to z premedytacją...
Koniec OT - Malczana mi szkoda - naprawde podobaja mi się tak zadbane stare kapcie i podziwiam właścicieli za pasję i wytrwałość.
Trzymam mocno kciuki by sie udało z wyjazde i życze zarazem powodzenia
P.S. Z tym pismem do FAP (Fiat Auto Poland) pisałem na serio serio bo sam kiedyś do nich pisałem i zdecydowanie są bardziej otwarci na takie pomysły niż Reno
auto: RS
silnik:: 2.0
moc: 172km Pomógł: 14 razy Dołączył: 03 Sie 2010 Skąd: z kątowni
Wysłany: Czw 14 Cze, 2012
Dzięki za rady,jak zaczną się schody to będę kombinował. Na razie niech tylko rzeczoznawca zrobi oględziny,zaczynamy naprawiac i heja w droge. Po powrocie pewnie będę musiał sie z nimi użerał
BTW Skruszony dziadek powiedział,że dzisiaj odstawia prawko do gablotki bo już niestety nie ogarnia. Jeżeli nie kłamał to jedyny pozytyw tej całej sytuacji