auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 14 Sie, 2012
Dodam jedno lub dwa zdania w temacie. Na BK1 pan Nowak powiedział ze mam niezgodny z homo lewarek skrzyni oraz rekaw. Lewarek wytlumaczylismy tym ze został kupiony w citroen sport. Natomiast lewarek do ręcznego jest podobno za długi, maja sprawdzić i dać znać na kolejnym rajdzie czy go skrocic
5.7.4) Dodatkowe wyposażenie:
Dozwolone są wszystkie akcesoria, które nie mają wpływu na prowadzenie samochodu, lecz
przykład poprawiają estetykę lub komfort wnętrza (oświetlenie, ogrzewanie, radio, itp.).
W żadnym wypadku nie mogą one, nawet pośrednio, zwiększać mocy silnika lub wpływać
kierowanie, przeniesienie napędu, hamowanie, lub trzymanie się drogi.
Wszystkie urządzenia sterujące muszą spełniać rolę przewidzianą przez producenta.
Dozwolone jest ich zmodyfikowanie tak, aby stały się łatwiejsze w użyciu, lub bardziej
dostępne, jak np. wydłużenie dźwigni hamulca ręcznego, dodatkowa nakładka na pedał hamulca itp.
auto: 106 S16, Willy
silnik:: TU5J4 1.6 16V
moc: 168km Pomógł: 18 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 14 Sie, 2012
A nie chodzi o wydłużenie seryjnej dźwigni? To pewnie jest dopuszczalne, natomiast jak jedziesz z homo i hydraulicznym rękawem to wtedy on musi być jak z homo.
Tylko nikt nie wie co to oznacza
Mam fotkę od Tomcata (thx) ale niestety nigdzie czegoś takiego do kupienia nie znalazłem...
_________________ "If in doubt, flat out." - Colin McRae