Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
Wysłany: Sob 04 Sie, 2012 [s/z] Nissan 200sx s14a Racing Edition 270KM/390Nm
Cześć czołem, sprawa wygląda tak, że po spełnieniu marzenia i wpadnięciu w moje ręce SX'a, okazało się że w niedługim czasie będę wyjeżdżał na okres zimowy do Skandynawii, dlatego też najzwyczajniej w świecie, przez to że po pierwsze chciałbym mieć tam auto, a po drugie szkoda mi stawiać Nissana na pół roku w garażu, najlepszym wyjściem będzie sprzedaż/zamiana na coś AWD.
W 90% nic poza SI WRX Bugeye(najchętniej niebieski...), nie wchodzi w grę(chyba ze Megane RS, ale to tylko FWD, w dodatku prędzej bez szpery, niż z nią )
Krótki opis co jak i po co z Nysom:
Nissan 200sx s14a wersja Racing Edition(grzane skóry białe, kolor British Racing Green, drewnopodobne wykończenie wnętrza, Radio Sony 2DIN, dokładki na tyle niestety brak)
Rok produkcji: 1998
Przebieg: 154 kkm
Moc po modyfikacjach 270KM i 390 Nm
Silnik: SR20DET
FMIC Driftworks
Ukad wydechowy Japspeed 3 cale plus seryjny katalizator ze Skaja r33( http://www.japspeed.co.uk...-2/p-21-72-279/ tak to dokładnie wygląda)
Hamulce - Skyline R-33 GTR czyli przód 324mm, tył 300mm - przejachane 5000km po ulicach
Przewody hamulcowe w oplocie
Chip Horsham Developments stage 1
Blow-off Blitz
Układ dolotowy Apexi
Sterowanie doładowaniem - MBC Properfekt
Pompa paliwa Walbro 255
Zawieszenie Tein Super Street - ok 6000km przejechane
Stabilizator przód Tanabe
Stabilizator tył R-33 GTR
Rozpórka przód Tein
Turbo T28
Felgi wzór Advan AVS Modell 5 18x8, opony przód Dunlop SP Sport, z tyłu na wykończeniu Continentale jakieś, ale proszą się o wymianę
W razie czego możliwość kupna na innych kołach, jest też komplet felg letnich Dragwheels DR-31 17x9 ET17 tył, 17x8 ET35 przód, kolor złoty, kupione nowe, z nowymi oponami Federal 595SS (245 tył, 225 przód) - przejechane jakieś 3000km, wtedy zamiast białych, z jakąś dopłatą wpadają te
Dodatkowo komplet zimowych seryjnych alu z S14 z zimówkami Michelin Alpine 205/50/16, ok 6mm przód ok 4 mm tył
Historia auta znana mi od dłuuuugiego czasu, serwisowane od dość dawna w GGarage( http://www.facebook.com/GGARAGE ), tydzień temu wymienione wszystkie płyny, oleje w silniku i skrzyni, uszczelki które należało wymienić i wszystko, aby jeździć jak najbardziej bezproblemowo
Co do spalania: jeżdząc po mieście mi wychodzi spalanie rzędu 11-13, ale jest to lajtowe jeżdżenie
Byłem ostatnio nim w Krakowie, średnia przelotowa 90-140, raczej żwawej jazdy, spalanie wyszło 8,5 litra
Chcąc pisać o osiągach, z tego co posprawdzałem, to jest szybszy od Evo 8 po wydechu i programie, minimalnie, ale szybszy, Subaru Impreza STI najnowsza, 305KM dostaje ok 3 długości, 350Z ~290 KM, 200sx S13 ~250KM, również nie dają rady, także jest raczej hm... wystarczający
Auto ma swój wiek, i są też w nim rzeczy do zrobienia, czego nie mam zamiaru ukrywać:
- wyjęta jest chłodnica klimy, cała instalacja jest ogarnięta, ale chłodnica była podziurawiona, że nie dało sie jej odratować już, ale założyć, nabić i wszystko elegancko
- przycierka na zderzaku tylnym z prawej strony, z przodu z lewej
- ślady po gradzie który niedawno spadł, na masce i dachu są widoczne, można to zrobić, ale czy jest sens malować... nie wiem, w jeździe w żaden sposób nie przeszkadza
- nad szybą czołową przy kierowcy widać rudy purchel
Cena: nie mam pojęcia. serio, nie wiem ile można wycenić auto, same dodatki liczone na szybko to ponad 10k, ale wiem że za tego typu rzeczy nigdy nie zwróci się koszt. Wydaje mi się że 29tyś PLN będzie ok ceną, patrząc na rynek gdzie seryjne chodzą po 23-25k pln.
Auto nie jest żadnym ulepem, ale nie jest też igłą od pierwszego właściciela, nigdy nigdzie nie zadrapaną...wszystko jest zrobione jak należy, nie było nigdy mocnego dzwona, jest zadbane tak, jak to tylko możliwe, nie oszczędzane na wkładaniu w nie pieniążka.
kontakt: 519 571 883, GG 5494750 lub PW
fotki, później dojdzie więcej:
ps. byłbym bardzo wdzięczny za podrzucenie na rózne japońskie fora, PJDM, forum Subaru Imprezy, jeśli byłby ktoś na tyle miły
Ostatnio zmieniony przez Misiek_lbn Sob 04 Sie, 2012, w całości zmieniany 2 razy
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Nie 05 Sie, 2012
Rekin ale sprzedajesz ją bo musisz ją przegarażować przez zimę?
Nigga please...
_________________ Samochody to ZUO!
wolę mieć samochód zagranicą, pojeździć jak mam potrzebę itp, a nie być bez transportu...
źle się czuję nie mając auta po prostu, a Nyse mieć chciałem odkąd pamiętam, mam, może pora na coś innego, nie ma się co w miejscu zatrzymywać
takie życie, jeśli potrzebuję czegoś innego, to staram się to mieć i już, a mam potrzebę AWD.
a nie mozesz tam jakiegos smietnika do jazdy kupic? albo zabrac go tam?
wiem jaka jest tam zima, nie ma mowy o jeździe RWD w okolicach w które się wybieram...
śmietnik mogę kupić, ale po co, jak mógłbym mieć fajny, cywilizowany samochód w postaci np. Subru
jak się nie trafi nikt chętny, to oczywiście nysa zostaje pod kocykiem na zimę, a na wiosnę się trochę podziała w jej temacie, baza jest lepsza niż dobra
e tam jakies justy czy cos
skoro ma byc awd to po co myslisz o megane sport nie chce mi sie wierzyc ze tam wszyscy maja awd
Megane, bo od zawsze mam zboczenia na reno...i jakoś tak mimowolnie, chociaż wiem że nie byłby to najlepszy wybór
Clio III Sport też bym chętnie przyjął
no jasne że nie wszyscy mają AWD, ale jeśli nie mają, to na zimę wpada kolec...
a ja dla własnego lepszego samopoczucia chciałbym AWD