auto: x
silnik:: y
moc: 99km Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Lip 2011 Skąd: Wawa
Wysłany: Pią 16 Lis, 2012
No to jeszcze coś innego, polecane dla dam nieprzepadających za smakiem rudej, ale lubiących drinki na bazie mleka - sweet whisky. Też na początku myślałam, że to będzie masakra połączenie whisky i mleka, ale nam smakowało.
Mieszamy w shakerze porcję whiskacza z łyżeczką miodu oraz z mlekiem (wskazane o temp pokojowej, żeby sie mniut mógł rozpuścić). Miąchamy to razem, sprawdzamy czy mniut się dobrze rozpuścił. Jak się rozpuści, dodajemy kostki lodu i miąchamy dalej, aż się wszystko dobrze schłodzi. Wlewamy do szklaneczki, dekorujemy szczyptą kawy/cynamonu/kakao lub czegoś w podobie, co lubimy, i voila
auto: Renault Clio
silnik:: F7R700
moc: 5zł/km
Wysłany: Nie 20 Sty, 2013
Niedawno piłem Maker's Mark (bourbon) - raczej droższy trunek, ale godny. Z kolei Chivas 18 to whisky, która mnie nawróciła po wieloletnim wstręcie, pochodzącym jeszcze z czasów liceum.
auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
Wysłany: Nie 20 Sty, 2013
W sklepach osiedlowych FRESH czerwony Walker 1L 59zł. (wg okolicznych cen to 40% taniej)
Na ballantines, grands i jakaś z zieloną naklejką maja też podobną promocje.