Dzięki Panowie, właśnie opinie są różne, jedni twierdzą, że z samoregulatorem, inni że bez. Ja podejrzewam, że u mnie padł ten samoregulator, bo sprzęgło bierze przy samym dole i czasem nie da się do końca wysprzęglić.
Dzisiaj wjadę na kanał to obadam.
auto: Saxo VTS
silnik:: TU5J4
moc: 118km Pomógł: 34 razy Dołączył: 20 Sty 2008 Skąd: Górki Małe
Wysłany: Pon 21 Gru, 2009
Może są 2 typy , albo jest jeszcze taka mozliwość, że sie nie znam i napisałem tak jak mi się wydaje... musiałbym foto widzieć takiej z samoregulatorem to bym potwierdził...
Interesuje mnie jego jakosc i czy ogolnie warte zakupu, bo nie mialem z ta firma do czynienia.
Juz przy zakupie Clio czulem ze sprzeglo sie slizga i jest cienkie.. po 2 rajdach przydaloby sie wyminiec - szkoda skrzyni - i tak sie zastanawiam nad czyms mocniejszym by nie wymieniac zbyt czesto. Do poprzedniego auta uzywalem Valeo - bylo ok ale inne auto inne moce oraz Nm, do Cliowki powiadaja ze seryjne dlugo nie wytrzyma.
ale odkopalem temat czy moze ktos polecic jakies sprzeglo ktore nie zabija cena a bedzie wydajniejsze od seryjnego? Mocniejszy docisk-radzikowski czy warto mu to dac bo po tym co dzialo sie u rasty nie chce mi sie sciagac kilku krotnie skrzyni zeby sprawdzic czy wogole dziala, czy moze sam spiek na seryjnej tarczy? Ogolnie seryjne sprzeglo daje rade, ale czasami potrafi sie uslizgnac na 5 biegu
auto: Rallye/VelSatis
silnik:: 1.6 16V/3.0 Dci
moc: brak/177km Pomógł: 10 razy Dołączył: 05 Wrz 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 25 Lis, 2012
ostatnio robiliśmy spieka 6cio łopatkowego u ludzi którzy są na tej samej ulicy co Radzikowski, u nich w chooy roboty było, u radzikowskiego pusto. tarcza pracuje z seryjnym dociskiem i kołem dwumasowym i działa idealnie. jak by co mogę znaleźć namiar