auto: RS
silnik:: 2.0
moc: 172km Pomógł: 14 razy Dołączył: 03 Sie 2010 Skąd: z kątowni
Wysłany: Pon 10 Gru, 2012 Konto firmowe
Z racji,ze na forum jest wielu ekspertów,osób posiadających własna działalność lub pracujących w branży finansowej mam pytanie odnośnie konta firmowego.
Potrzebuje (w sumie to nie ja ale mało to ważne..) założyc zwykłe konto firmowe.
Czy polecacie szczególnie jakieś banki,na co warto zwrócić uwagę?
Ważne by było tanie,internetowe i miało darmowe przelewy
Mam doswiadczenie z 2 bankami w tym temacie.
1. Bzwbk - całkiem OK, koszt chyba 12 zeta
2. Bnp - tym razem nie polece, bo konto dla spółki z o. o. kosztuje 50 zeta a nic specjalnego się nie dostaje. Chyba, ze przez ostatnie 2 lata zmieniła się oferta
Sprawdź czy bank w którym masz zwykły ror nie ma opcji założenia konta firmowego z podpięciem do głównego konta.
Oczywiście to tylko dla jednoosobowych.
Wygodne, masz wszystko w jednym miejscu.
Dla Sp. z o.o. wybrałem Nordea - 30 zeta co miesiąc ale mam pod domem i pod firmą wpłatomat, a na tym zależało mi szczególnie, żeby nie stać w kolejkach.
Vlodarsky Racing też Nordea - z tego samego powodu tyle, że 12 zeta chyba.
auto: RS
silnik:: 2.0
moc: 172km Pomógł: 14 razy Dołączył: 03 Sie 2010 Skąd: z kątowni
Wysłany: Wto 11 Gru, 2012
dzik napisał/a:
Sprawdź czy bank w którym masz zwykły ror nie ma opcji założenia konta firmowego z podpięciem do głównego konta.
Oczywiście to tylko dla jednoosobowych.
Wygodne, masz wszystko w jednym miejscu.
Sprawdzone, niestety Euro Bank nie prowadzi kont firmowych
Konto osobiste odpada bo wygodniej mieć rozdzielone finanse firmowe/prywatne.
Musze zobaczyć cennik usług Aliora bo już pare osób go chwaliło. Dostęp do konta przez net to już chyba standard