auto: clio sport
silnik:: 2.0
moc: 171km Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2006 Skąd: warszawa
Wysłany: Nie 22 Kwi, 2007
Ale do nazwy nie ma sie co czepiac, look swift sport 125KM i 8.9s. Micra 160SR 110KM i 9.8s. tak poprostu jest, marketing. A nazwa sport w megance dlatego ze opakowanie to samo, wiec nia ma co zmieniac nazwy bo ludzie sie pogubia
auto: espace i rs
silnik:: 175 i 265
moc: 175 i 265km Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Lip 2006 Skąd: P-no
Wysłany: Nie 22 Kwi, 2007
a mi sie wydaje ze to poprostu nowy kierunek w samochodach ulicznych.
Jezli sie nie myle to audi napedzane silnikiem diesla wyralo Le Mans w zeszlym roku.
Sam scigalem sie z Skoda Fabia vRs i moge szczerze powiedziec ze bylo ciezko..
..a ta megane napewno bedzie sie odroznial od innych np. jakoscia, bo samochody te są produkowane we francuskiej fabryce Renault w Dieppe czyli Renault Sport.
Ciekawe kiedy u nas na forum pojawi sie pierwszy HotDieselHatch...(moze jakis konkurs na nazwe dla takiego samochodu)?
Audi wygrało, również dzięki rzadszym tankowaniom. W rajdach czy na drodze nie ma takiego elementu...
Diesel na krętym jakoś nie do końca się sprawdza, taka moja opinia. Ale jako dupowozy auta na gnój są super, nie powiem...
mikson [Usunięty]
Wysłany: Pon 23 Kwi, 2007
ja tylko czekam jak toya wypusci aurisa TS w dizlu nawet jak bedzie mial 180koni to i tak nie bedzie mial sportowej duszy, bo bedzie to dupowoz krecocy sie w 2000-4000rpm i tyle bez charakteru,,,
ja tylko czekam jak toya wypusci aurisa TS w dizlu nawet jak bedzie mial 180koni to i tak nie bedzie mial sportowej duszy, bo bedzie to dupowoz krecocy sie w 2000-4000rpm i tyle bez charakteru,,,
Jeszcze musimy przyznac ze produkty Renault Sport zazwyczaj dosc znacznie roznily sie od reszty. Tutaj nie chodzi o sam silnik i twardsze sprezyny.
i ma 9sek a nie 10 a tu jest spora juz roznica jak bys mial 12 a 13sek to tam sekunda to jest niezauwazalna , musze bronic yarka heheh
ale masz racje nie powinienem sie czepiac chociaz jezeli cena takiej reni ma byc powyzej 100tys
to typerka wolalbym bez zastanawiania,
cena bedzie oscylowala takiej megi w dizlu jak benzyniaka moze bedzie z pare tysi tansza ale to jest przegiecie i robienie sobie jaj z potencjalnych klientow, ale widac o to w tym biznesie chodzi,
jestem ciekaw czy toya zrobi meski ruch i wypusci fajne sportowe autko
ale jakos juz w to malo wierze, no chyba ze auris 1.8 z pompka na 240kuni ,, pomarzyc mozna
a wracajac do dizli to nawet jak meganka bedzie robiona w fabryce reni sport to i tak bym czegos takiego nie kupil, wolalbym cliosporta ,,
Ostatnio zmieniony przez mikson Pon 23 Kwi, 2007, w całości zmieniany 1 raz