To tak tylko dla przykładu bo fociszy nie chce mi sie robić a autko identyko!
Co do autka to rok 2010, pierwsza rej.27.01.2011,na gwarancji do końca stycznia 2013.
Renuar ma pełen sevis w ASO Decar Warszawa (wczoraj zrobiony tzw "zimowy"), nalot 70tyś.
Bezwypadkowy, gabinet, itp
Dwa komplety gumek, latam tym od nowości więc jestem go pewny.
Spalanie średnie 5L na baku 1100-1200km
Oczywiście faktura vat do dogadania...
Co do ceny to się zastanawiam, ale napewno niższa niż tej z linka
Jak ktos zainteresowany takim wozidłem to zapraszam
auto: AP1
silnik:: F20C
moc: 240km Pomógł: 21 razy Dołączył: 28 Kwi 2010 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 20 Gru, 2012
najprawdopodobniej na wiosnę będę szukał takiego samochodu, mam w rodzinie clio III 1.2TCE, ale wolałbym coś bardziej ekonomicznego, w 1.5dci spalanie jest mistrzowskie, a i dynamika jest całkiem niezła, sprawdzi się ten silnik w codziennej, miejskiej eksploatacji ? czyt. korki i zazwyczaj krótkie odcinki ?
auto: RS
silnik:: 2.0
moc: 172km Pomógł: 14 razy Dołączył: 03 Sie 2010 Skąd: z kątowni
To jest auto miejski Jaruś więc jak ma sie nie sprawdzić w korkach Jak bedziesz dbał o turbine to zniesie nawet te krótkie odcinki Pasuje Ci kolorem do tego drugiego.
auto: AP1
silnik:: F20C
moc: 240km Pomógł: 21 razy Dołączył: 28 Kwi 2010 Skąd: Warszawa
Rasputin napisał/a:
To jest auto miejski Jaruś więc jak ma sie nie sprawdzić w korkach Jak bedziesz dbał o turbine to zniesie nawet te krótkie odcinki Pasuje Ci kolorem do tego drugiego.
obawiam się jedynie o filtr cząstek stałych, bo długich tras raczej nie robię, a wymiana na nowy to pewnie spory wydatek
auto: w planach
silnik:: 3.8...
moc: dużokm Pomógł: 5 razy Dołączył: 05 Sie 2009 Skąd: Waw/Chełm
quote="Yarko"]najprawdopodobniej na wiosnę będę szukał takiego samochodu, mam w rodzinie clio III 1.2TCE, ale wolałbym coś bardziej ekonomicznego, w 1.5dci spalanie jest mistrzowskie, a i dynamika jest całkiem niezła, sprawdzi się ten silnik w codziennej, miejskiej eksploatacji ? czyt. korki i zazwyczaj krótkie odcinki ?[/quote]
Nom silnik 1.5dci bardzo oszczędny bo pomimo ciężkiej nogi zawsze spalanie średnie na baku wychodziło mi 4,9-5,1 według kompa.Jadać 90 w trasie spokojnie zejdziesz poniżej 4
Jak latasz tylko miasto to i tak 6L nie przekroczysz nie ma bata
Co do awaryjności to do tych 70tysi tylko korek spustowy w skrzyni biegów i jakaś uszczelka w róże dolotu.
Ja to się dziwię, że w zawiasie wszystko jest tip top i nic nie było wymieniane a toz to FRANCA jest
Ja nie wiem czy tam jest ten filtr cząstek stałych a jak nawet jest to tam się żadne pajęczyny nie osadzają bo systematycznie je przedmuchuje
Dane techniczne dla miejskich ścigantów:
V-max-170km/h, z górki z wiatrem i żaglem 190km
przyspieszenie nie mierzone, ale jak już to idzie tylko 1,2 bo krótko zestopniowane a później trzeba już znać miejsce w szeregu
Ja autem robię zazwyczaj spore trasy i daje rade ale to właśnie w mieście spisuje się najlepiej.