Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
w sumie jestem w szoku
Autor Wiadomość

mikson
[Usunięty]

Wysłany: Pon 23 Kwi, 2007   w sumie jestem w szoku

http://www.allegro.pl/ite...eiko_seiki.html

bmw montuje/montowalo japonskie graty do swoich aut? myslalem ze sa samowystarczalni
ciekawe
a druga ciekawostka to ze seiko poza zegarkami robi graty do np. bmw :)

dzik 
Zafurczał mi rano!
wolne renuary

auto: r5
silnik:: F7R,C1J
moc: 161,???km

Wysłany: Pon 23 Kwi, 2007   

Mikson, wszystkie samochody to jest mix z calego swiata.
Chyba zadna firma nie jest samowystarczalna.
Zaczynajac od kompletnych silnikow, przez ich systemy zasialnia, elektronike itp.

Firmy biora nawet od siebie gotowe rozwiazania. W moim clio elementy automatycznej klimy maja oznaczenia audi.

W renuarach tez jest troche japonskich czesci.

mikson
[Usunięty]

dziku masz racje ale to jest kompresorek do bmw z 93r wiec wtedy inna byla sytuacja, nie wkladali silnikow od renowek do volvo i loganow, czy koncerny psa, jedna platforma dla kilku autek czy jeden silnik vagu do kilku marek etc, teraz zgodze sie, choc mimo wszystko jestem zaskoczony myslalem ze bmw jest na tyle mocne ze strugaja sobie wszystko do autek tym bardziej w 93r przed takimi kooperacjami koncernow ,,

dzik 
Zafurczał mi rano!
wolne renuary

auto: r5
silnik:: F7R,C1J
moc: 161,???km

w 93 jezdzily wlasnie renufkowe silniki w volvo :)

skala byla mniejsza ale tak sie robilo od dawna, z historii motoryzacji jestem kiepski ale mysle ze od kiedy zaczeli robic samochody to pojawili sie podwykonawcy ktorzy specjalizowali sie w swojej dziedzinie

To tez nie oznacza ze firma jest slaba czy mocna, poprostu nie ma sensu wywazac otwartych drzwi. Sa spece od robienia klockow, od maglownic, od wtryskiwaczy itd.

Raczej nie ma sensu prowadzenia badan i wymyslania urzadzen ktore tak naprawde stylu samochodu nie zmienia. To nie silnik gdzie odczujemy roznice, taka sprezarka ma porostu robic swoja robote i byc tania w zakupie. Wiec po co wydawac kase na zrobienie ciut lepszej sprezarki, nikt nie doceni ze sprezarka BMW jest w czyms lepsza od sprezarki klimy w Mercedesie. Moze jakis spec od sprezarek gdyby mial w reku specyfikacje.

mikson
[Usunięty]

dziku dobrze gadasz przekonales mnie :)

ale bmw raczej jest mocne w silnikach ,, raczej tez projektuje dla innych np mini, nowy pug rc
dobrze mowie?

GOKART 
współczynnik IQ poniżej temp. ciała
Miniac

auto: maluch
silnik:: jeden sześć
moc: okurzaczkm

Wysłany: Wto 24 Kwi, 2007   

czy BMW jest raczej mocne w silnikach ? Wielokrotnie zdobywali tytuł silnika roku - dotyczyło to głównie rzędowych szóstek ale inne konsrukcje też dają radę chociaż w małych silniczkaj raczej się nie specjalizują :)

Odpowiedz do tematu