Pamiętaj jeszcze że kolejnym krokiem upierdliwości jest blokada PayPal'a po przekroczeniu orbotu wysokości 2500euro w ciągu 1 roku kalendarzowego
Coś więcej na ten temat?
Ogólnie zasada działania ebaya mnie mega wkurza, nie dość że prowizję mają kosmiczną bo 10% to jeszcze te ich wszystkie ograniczenia.
Jak tylko zaczną Cię o to upominać to trzeba konto zweryfikować poprzez obciążenie na Karcie Kredytowej (6,5 zł - które zwracaja na saldo PAyPal oraz blokują równowartość 1USD), dodatkowo trzeba im przesłać meilem kopię dokumentu tożsamości i jakieś 2 rachunki aktualne wystawiane na Ciebie (obowiązkowo musi być logo wystawcy rachunku, mogą to być np. rachunki za telefon czy wyciąg z banku)
jest to odgórnie narzucone przepisami Uni Europejskiej i ja próbowałem z tym walczyć (znaczy się olać) to mnie poblokowali tak że nie mogłem nic wypłacić z PayPala ani zapłącić za zakupy choć kasa na koncie była. Weryfikację po złości przeprowadzali jakieś 3-4 dni.
Jakbym nie olał ich przypomnień to mógłbym to załatwić zanim mi konto zablokowali aczkolwiek jak ktoś dużo handluje to może mu czasu braknąć