auto: Mazda CX7
silnik:: czysty
moc: ze 230km Pomógł: 12 razy Dołączył: 16 Gru 2005 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 03 Kwi, 2013 Baza Danych VIN
Czy ktoś wie czy można gdzieś znaleźć, kupić itd bazę identyfikacyjną numeru VIN, interesuje mnie system że wpisuje nr VIN i otrzymuje informację jaki to model, silnik, wyposażenie itd. Nie chce aby to było na jakieś stronie, chce tylko taką bazę - wiecie co gdzie i jak ?
auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm Pomógł: 167 razy Dołączył: 03 Cze 2007 Skąd: z dupy
Wysłany: Śro 03 Kwi, 2013
Nie wiem czy gdzieś jest do kupienia taka konkretna baza wszystkich marek, są dekodery poszczególnych marek, ale nie słyszałem o dobrej, rozbudowanej bazie z wszystkimi producentami. Pewnie google da odpowiedź.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
To raczej byłoby ciężkie do zrealizowania, bo cały czas wychodzą nowe modele, nowe wersje wyposażenia i nowe VINy. Taka stała baza szybko byłaby nieaktualna.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Goście z autobazy od lat próbują się dogadać z wieloma producentami i organami i bez rezultatu.
Także to nie jest chyba w interesie producentów. Zwłaszcza historie serwisowe aut, a na tym w sumie zależałoby klientom kupującym auta z drugiej ręki.