auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
Wysłany: Pon 29 Kwi, 2013 Assistance
Wykupował ktoś z was oddzielne assistance (od innego ubezpieczyciela niż OC).
Zastanawiam sie nad pakietem comfort z holowaniem bez limitu km i bez limitu holowań w ciągu roku w http://www.starter24.pl (opcja comfort + holowanie bez limitu)
Koszt 300zł
Macie jakieś opinie, lub alternatywę do powyższej oferty ?
auto: Skoda 105L
silnik:: 1049 cm3
moc: 43km Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Paź 2010 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 29 Kwi, 2013
Jeśli faktycznie holują mnie bez limitu po kraju za 300 zł na rok to wchodzę, ale obawiam się, że są jakieś obostrzenia i nie wygląda to tak kolorowo w rzeczywistości.
Czytałem regulamin i jedyny punkt, który wydawał się takim haczykiem mówił że nie możne sie powtarzać awaria tego samego elementu ciągle.
Assitance działa po 10 dniach od wpłynięcia pieniędzy na konto.
Ja się chyba skuszę i zobaczymy.
Mam to w mbanku za 6zł. Koszt holowania to 2.5zł, liczy sie w jedną i drugą stronę. Więc tak rozwalasz się na Kielcach przyjeżdża laweta po ciebie (15km) wiezie cię 85km i mówi, koniec trasy, bo teraz muszę wrócić 100km do domu czyli 200kmx2.5zł = 500zł
Dzwoniłem do starter24, powiedziałem w prost, lece rajd urywam koło i co wtedy.
Powiedział że jeżeli niem a tego w wyłączeniach, punkt 18 regulaminu to nie ma problemu. Przy mnie znalazł przeczytał i potwierdził że z holują.
auto: Renault Clio
silnik:: 1.8 16V
moc: 136km Pomógł: 11 razy Dołączył: 03 Maj 2010 Skąd: Kraków
Pare lat temu Starter miał ofertę holowania w PL bez limitu za 99zł. Zakupiłem sobie wtedy ten pakiecik, czynnikiem który mnie również przekonał było to że nie obchodzi ich wiek auta, tak jak w innych assistance. Po roku jak chciałem wykupić kolejny pakiet oferta była zablokowana. Widać średnio im się to opłacało.
auto: Ducato
Kenet napisał/a:
Jadę do rallylandu, nakoorfiam, nie chcę mi się wracać - dzwonię i holują?
Jak nie naprawią to holują. Wg mnie możesz zrobić sobie jakiś tajny wyłącznik zapłonu i tyle, bo alarmy kluczyki stacyjki zatrzasniecie kluczy, brak paliwa, wszystko naprawiają, jak sie nie uda holują.
rabarbar napisał/a:
Nawet nie wiem ile liczą,korzystałem 2 razy,raz było 70 km holowania ,raz z 50 km, ubezpieczenie zwróciło sie na kilka lat do przodu
50km to nie odległość, 2x wracałem z nowego miasta 3h na holu
rabarbar [Usunięty]
Pytałes o alternatywe to podałem,faktycznie jak sie duzo upala to taki starter24 to dobra opcja.