auto: kilka
silnik:: dużo
moc: łącznie z 1000km Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Skąd: Wawa - Ursus
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013 Karty paliwowe
Muszę wyrobić sobie karty paliwowe (8 sztuk) i nie wiem którą sieć wybrać. Niestety mam zbyt małą flotę by być interesującą partią dla stacji. Jako patriota złożyłem wniosek w Orlenie i dostałem propozycje nie do odrzucenia - 40 000 zł zabezpieczenia do nich na konto i nie ma sprawy (wydaje na paliwo średnio maks 17 tyś zł). Jest to dla mnie paranoja. Mogę płacić za paliwo z góry ale nie wpłacać jakąś chorą kaucję. Zraziłem się dość mocno i już dalej nie szukałem.
Niestety na wszystkich stronach o karatach paliwowych trzeba złożyc wniosek by dowiedzieć się więcej.
Ma ktoś doświadczenia z innymi stacjami? Jakie są u nich zabezpieczenia? Czy któraś ma prepaida czy coś podobnego?
Albo normalnego handlowca z Orlenu?
z góry dzięki
_________________ www.swiatMINI.pl
Niezależny Serwis Samochodów MINI
Czesio [Usunięty]
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013
Mój kuzyn siędzi w Kartach paliwowych , po całej Polsce jeździ i łapie klijentów , jak byś by zainteresowany to mogę was skontaktować
auto: Różne
silnik:: Różne
moc: Różnakm Pomógł: 51 razy Dołączył: 25 Sty 2010 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 28 Lip, 2013
Rabaty często są ustalane indywidualnie i zależą od wynegocjowanych warunków handlowych - zarówno pomiędzy klientem i leasingodawcom jak i pomiędzy leasingodawcom i dostawcą.
Nie wiem jak się to przekłada na detal, ale przy małych wolumenach zakupowych najkorzystniej u nas wychodzi karta Shell`a. Routex (BP i Statoil) ma sensowne rabaty dopiero przy większych wolumenach, a Orlen szczerze mówiąc nie pamiętam
auto: kilka
silnik:: dużo
moc: łącznie z 1000km Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Skąd: Wawa - Ursus
Wysłany: Nie 28 Lip, 2013
Mi na rabatach nie zależy. Zalezy mi na sensownym zabezpieczeniu a nie wymagania 40 tysi. Routex (złożyłem wniosek) chce 1,5 miesiąca z góry. Shell (też złożyłem) ma dać mi odpowiedź w ciągu (kolejna paranoja) 4 tygodni.
Czy nie ma nigdzie systemu przedpłatowego?
Muszą oni wszyscy zarabiać na obrocie moimi ulokowanymi na ich koncie pieniędzmi?
P.S Największa paranoja - kaucje zwracają do 90 dni od rozwiązania umowy
_________________ www.swiatMINI.pl
Niezależny Serwis Samochodów MINI