auto: maluch
silnik:: jeden sześć
moc: okurzaczkm Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Lip 2006 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Nie 20 Maj, 2007 Będzie StarCraft II !!!
Super wiadomość dla wszystkich którzy przycinają w gry Blizzarda a w szczególności dla fanów RTS spod ich znaku : Warcrafta oraz Starcrafta. Dzisiaj Blizzard oficjalnie podał nad czym pracują : StarCraft II ujzy światło dzienne Na stronie gry www.stracraft2.com jest już sporo materiałów więc widać że prace nad grą są daleko posunięte.
Osobiście uwielbiam Warcrafta III i setki godzin przesiedziałem online na serwerach Blizzarda ale w momencie kiedy człowiek zaczyna budować budynki pod odpowiednim kątem do kopalni żeby zoptymalizować trajektorię peonów wydobyających złoto czas powiedzieć sobie stop
Do zobaczenia na battlenecie...
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Nie 20 Maj, 2007
Star.... ach te czasy szkoly sredniej... gralo sie oj gralo !!!
Cala strone o starze II juz przejrzalem wczoraj... super ze nie ma za duzo wodotrysków oraz ze gra bedzie w konwencji poprzedniej....
auto: maluch
silnik:: jeden sześć
moc: okurzaczkm Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Lip 2006 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Pon 21 Maj, 2007
nie zgadzam się z Tobą ziom, to tak jakby powiedzieć że Warcraft III to tylko odgrzewany kotlet.... względem Warcrafta II a przecież to był olbrzymi krok naprzód w RTS'ach wogółe. Zresztą moim skromnym zdaniem jak dotąd nie powstało nic lepszego . W każdym innym RTS'ie zasada była prosta - ty masz X czołgów , ja mam x + 1 = wygrałem. Blizzard wywrócił tę zasadę do góry nogami wprowadzjąc bohaterów którzy kolosalnie wpływali / modyfikowali skuteczność jednostek i nie byli tylko kolorowym dodatkiem.
Znając Blizzarda nie porównywałbym wtórności serialu Duny do Starcrafta czy Warcrafta. Chłopaki mają ambicję nie tylko odcinania kuponów i jeżeli ktoś miał do czynienia z ich grami wie że nie dadzą doopy. Wystarczyć przytoczyć kilka tytułów - Warcraft, Starcraft, Diablo. World of Warcraft. Nawet jeżeli niektóre z nich może nie były jakoś bardzo odkrywcze ani przełomowe zawsze mieliśmy doczynienia z czymś wybitnie grywalnym a przecież to się najbardziej liczy
Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
kurcze... nigdy nie grałem w starcrafta :570:
proszę nie bić kaleki
ale Dune i Dune 2000 wymiatały
mikson [Usunięty]
gokard
zgodze sie z Toba jak mi podasz przyklady w czym warcraft 3 byl lepszy od 1 czy 2 poza grafika 3d co mial bardziej rozbudowanego , tez gralem i ladny, plastyczny , fajnie ze mozna pod kazdym katem ogladac ale czy sama grywalnosc sie zwiekszyla? moim zdaniem nie, ale ja teraz gram malo wiec sie nie znam
bo w dunie 3 pogralem z jeden dzien i analogia, sposob grania, jednostki generalnie odgrzewany kotlet, nic nowego co rzucilo by na kolana poza grafika 3d,, zeby bardzie rozbudowane systemy jednostek cos co daje wiecej mozliwosci taktyczno dyplomatyczne, a ja odnosze wrazenie ze co wiekszy numerek w wersji to gra bardziej sprowadza sie do nawalanki z efektami, moim zdaniem era gier w ktore gralo sie namietnie to juz przeszlosc, teraz kroluje efekciarstwo,
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Mikson wiecznie malkontent i wiecznie nie zadowolony
Blizzard to Blizzard.... kto nie gra ten nie wie.
_________________ Samochody to ZUO!
mikson [Usunięty]
dla mnie nastepna wersja gry to jakas kontynuacja pewnych zdarzen zakonczonych w poprzedniej czesci, ewolucja jednostek nowe sposoby walki a nie tylko rabanka w nowej oprawie graficznej i wsio
tego typu odgrzewane kotlety nie sa wciagajace, bo grajac np w dune 3 , caly czas mialem poczucie kurde ,, przeciez gram tak samo jak w poprzedniej czesci, szukalem czegos ciekawego i nieznalazlem ,, i po jednym dniu wykasowalem ustrojstwo
no coz moze faktycznie nie mam juz 15lat i wyroslem z tego