auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm Pomógł: 26 razy Dołączył: 11 Sty 2006 Skąd: Katowice
Wysłany: Nie 27 Maj, 2007
Przygotowujesz silnik owijając w worki czy inne folie wszelaką elektronike. Silnik powinien być ciepły ale nienagzany ,uwazasz zeby do miejsca styku swiec z kablami nie nalać. Środek po natryśnięciu rozsmarowujesz pędzelkiem dla lepszego efektu. Potem z dużą uwagą spłukujesz wodą i powinno być wszystko OK:)
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Nie 27 Maj, 2007
jasne.. ja sciereczką ogarnałem i jest bezpiecznie.
Nie lałbym wody na ten silnik szczególnei ze komputer po lewej ma wszystkie kable od wiązki na wierzchu.
Cif, gąbka i szorujesz aluminową powierchnie, a plastiki potraktowałem plakiem.
_________________ when the flag drops the bullshit stops
ja mylem spryskujac preparatem do myca silnikow, potem splukiwalem wezem i nie bylo zadnych klopotow-oczywscie zostawilem otwarta maske i silnik wysechl na sloneczku
preparaty które odtłuszczają za bardzo grożą tym, że blok zardzewieje...
Ja nalewam benzynki ekstrakcyjnej do pistoletu lakierniczego i jedziem łogniem !!! a późnie WD40 plastiki i inne rzeczy. Ładnie wychodzi i niczym nie grozi i niczego nie trzeba zakrywać.
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
Wysłany: Pon 28 Maj, 2007
a ja regularnie oddaję silnik do remontu - tam myją i odświeżają :573:
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Śro 30 Maj, 2007
powiem tak:
w pugu 1.6 myje po wszystkim, swiece, komputer, poprostu kazdy zakamarek pod wysokim cisnieniem. Nic sie nie dzieje. Silnik wyglada teraz pieknie.
W clio i innych starszych renowkach po kazdym myciu silnik nie chodzi i trzeba suszyc wiazke, cewke oraz swiece.