Wysłany: Wto 04 Lis, 2014 [K] Dupowóz na zimę (oszczędny)
Potrzebuję dupowóz na zimę (i pewnie dłużej).
Z wymagań ma mieć 4 koła, silnik i dach
A na poważnie: najlepiej benzyna+gaz, ewentualnie diesel który konsumuje Rosyjska ropę bezproblemowo (mam po 2,7 za litr ). Klimka, el. szyby i lusterka. 5cio osobowy - najlepiej 5 oddzielnych foteli + spory bagażnik
Budżet ograniczony na chwilę obecną do 10 tys zł
Szukałem Scenica I (poliftowego 2000-2003) ale po obejrzeniu około 30! sztuk (plus jakieś 20 innych aut w tym hondy i inne vw) - stwierdzam że w Polandii nic ale to nic zdrowego się nie dostanie bo wszystkie z oglądanych były ładne tylko na zdjęciach. W sumie fajnie jakbym został przy marce Renault z racji zaprzyjaźnionego serwisu i dostępu do tanich części.
Może akurat ma ktoś z was auto spełniające moje wymagania na sprzedaż, zastanawiał się nad sprzedażą lub zna jakieś godne polecenia
Trochę terminy mnie zaczynają gonić bo potrzebuję auta na co dzień, a chciałbym dalej pogrzebać Meganę (z drugiej strony mogę nią jeździć ale później wizyta na stacji paliw mocno bije po kieszeni )
auto: Lexus IS200
silnik:: 2.0
moc: 155km Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Mar 2012 Skąd: Kraków/Myślenice
Wysłany: Wto 04 Lis, 2014
Shymek napisał/a:
citroena picasso niestety nie. Kolega "zabił" dwa silniki w takim aucie, a ja mam podobny styl jazdy do niego
W sumie u mnie jest drugi silnik, poprzedni umarł jakoś przy 260 000, tyle że auto na gazie, do tego z hakiem, więc oszczędzane nie było zapewne.
Ogólnie poza tym, żadnych problemów Zobaczymy ile zrobię na tym silniku
auto: Clio
silnik:: znów jest
moc: ponad stokm Pomógł: 15 razy Dołączył: 07 Kwi 2011 Skąd: WWa
Wysłany: Wto 04 Lis, 2014
zajcev_28 napisał/a:
Shymek napisał/a:
citroena picasso niestety nie. Kolega "zabił" dwa silniki w takim aucie, a ja mam podobny styl jazdy do niego
W sumie u mnie jest drugi silnik, poprzedni umarł jakoś przy 260 000, tyle że auto na gazie, do tego z hakiem, więc oszczędzane nie było zapewne.
Ogólnie poza tym, żadnych problemów Zobaczymy ile zrobię na tym silniku
W instrukcji jest podany zasięg na jednym baki i zasięg na jednym silniku