auto: clio sport
silnik:: 2.0
moc: 172km
Wysłany: Nie 08 Lut, 2015 yaris ts vs swif sport
Heja forumowicze,zakładam temat ponieważ wierze, że pomożecie dokonać mi słusznego wyboru w kupnie małego miejskiego wozidełka z pazurem.Mam dylemat-jeździłem do tej pory yarisem ts z 2002 r. i złego słowa o nim nie mogę powiedzieć.Jak na tą pojemność jeździł super-fajnie skręcał,dobrze hamował,przyspieszał dzielnie i udawało się mu wyjść z podniesionym czołem z niejednej drogowej bitki.Wcześniej miałem clio sporta 172-fajne autko,ale ilość usterek zmusiła mnie do sprzedaży po 10 miesiącach użytkowania.Fakt niezaprzeczalny,że szybkie auto,ale nie odstawał aż tak do przodu od yarisa (przynajmniej dla moich potrzeb).Teraz sprawa jest taka, że zacząłem szukać nowego furacza i po poszperaniu i zastanowieniu się...Wyszedł znowu yaris I ts:D Myślę jeszcze nad swiftem sportem 125km.Nie wiem jak to jeździ,pewnie podobnie chociaż seryjne 9,0 do 100 w yarisie da się spokojnie poprawić bo sprawdzałem.Nie wiem jak w swifcie.Nie wiem też jak suzuki się prowadzi.Chciałem na koniec jeszcze dodać,że yarisa męczyłem na różnych imprezach sportowych typu kjs rallysprint i zawsze dawał rade,nigdy mnie nie zawiódł,a często udawało mi się objechać samochody których teoretycznie nie miałem prawa objechać,a nie uważam się za jakiegoś pro drivera.Jeżeli macie jakieś ciekawe spostrzeżenia,doświadczenia lub inne fajne autka tego typu do 20.000zł to słucham z zaciekawieniem.
Wysłany: Nie 08 Lut, 2015
co do civica-zawsze podobał mi się ten VII gen 1.6 sport,ale wyczytałem tutaj na forum,że ze sportem to ma on wspólną tylko naklejkę.Odnośnie jakiegokolwiek diesla-odpada.Jeżdżę tylko po mieście.
siema napisał/a:
ukasz6 napisał/a:
Wcześniej miałem clio sporta 172-fajne autko, ale ... nie odstawał aż tak do przodu od yarisa
. Dodalem przeciez,ze dla moich potrzeb;) Wiadomo wszem i wobec,ze clio sport wciaga nosem yarisa.Ten nowy yaris 1.8 to jest totalna lipa.Jechalem kiedys takim za miedza i ten moj przy 1.8 byl duuzo lepszy.Co do bmw -fajne furki ale celuje w przod naped poki co.C2 vts te wersje 122 jak one sie zbieraja?Rozne opinie czytalem o tych cytrynach...
Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
jakoś jedzie
demonem prędkości nie jest, ale do miasta ideał
pali też ok, w trasie, załadowany po dach z tyłu plus 2 osoby
ja byłem mega pozytywnie zaskoczony użytkowaniem tego samochodu
a i chyba coś można z niego wykrzesać więcej mocy, ale jak to zabawa w N/A, pewnie nietanio i przyrosty takie sobie o
auto: Clio
silnik:: znów jest
moc: ponad stokm Pomógł: 15 razy Dołączył: 07 Kwi 2011 Skąd: WWa
nie muszę chyba dodawać, że znajomy ma do sprzedania takiego c2 vts salon polska
moc: 172km Pomógł: 14 razy Dołączył: 03 Sie 2010 Skąd: z kątowni
Wiadomo,że yaris nie zachwyca na papierze a na ulicy potrafi zaskoczyć
Kiedyś postanowiłem to zweryfikowac z kumplem który ma yarisa ts. No i szczerze do Clio Sporta to on nie ma co stawać. Po 200m to ja go prawie nie widziałem w lusterku. Clio robi z Yarisa wiatrak.
Dziwne bo jak sie jedzie Yarisem to wydaje się,że ten samochód jest naprawdę szybki. Niestety tylko sie wydaje
Kup doinwestowane Clio i będziesz miał szybkie i niezawodne auto