auto: fiat punto
silnik:: 1.85 16vt
moc: 300?km Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Lut 2011 Skąd: warszawa/płońsk
Wysłany: Czw 30 Paź, 2014 Biją koła przy skręcaniu
Cześć,
kilka dni temu zakupiłem clio sporta i wszystko byłoby pięknie gdyby nie jedna bardzo denerwująca sprawa... Przy skręcaniu biją koła tak jakby nie były dokręcone, przy jezdzie na wprost nic nie bije, nie ściąga itd. Przy niskich prędkościach (do 30-40km/h) problem nie występuję. Byłem przekonany, że to przez założone w aucie dystane (30mm!) jednak po wyjęciu ich problem pozostał. Wykluczam też koła, opony świeże z 2011r, nie są shamowane.
Łożyska były niedawno wymienane, co to może być? Przeguby?
_________________ Alfa Romeo 156 2.5 V6
Punto mk1 1.85 16vT
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Wysłany: Czw 30 Paź, 2014
połosie prosze pana, tylko połosie
a tak na serio, to najprawdopodobniej półośki, ale przez internet nie da sie tego sprawdzić, proponuje udać się do warsztatu w którym stwierdza i wyeliminują usterkę
auto: fiat punto
silnik:: 1.85 16vt
moc: 300?km Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Lut 2011 Skąd: warszawa/płońsk
Wysłany: Nie 22 Lut, 2015
nadal nie pozbyłem się problemu... wymieniłem półoś- bez zmian, wymieniłem komplet poduszek poliuretanowych - trochę pomogło bo bije tylko przy skręcaniu w lewo, w prawą stronę przestało zupełnie
_________________ Alfa Romeo 156 2.5 V6
Punto mk1 1.85 16vT
auto: Laweta/Kopytko
silnik:: Diesel/1,8 ti
moc: Brak/140km Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Gru 2011 Skąd: warm-maz
Wysłany: Pon 23 Lut, 2015
kornat napisał/a:
nadal nie pozbyłem się problemu... wymieniłem półoś- bez zmian, wymieniłem komplet poduszek poliuretanowych - trochę pomogło bo bije tylko przy skręcaniu w lewo, w prawą stronę przestało zupełnie