auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Śro 13 Cze, 2007
oooo to jest dobry temat !!
królik [Usunięty]
Wysłany: Śro 13 Cze, 2007
polecam Peugeot Speedfight II, naprawde super skuterek, sam takim jezdze i po zdjęciu blokad możesz sobie pomykać bez problemów do 90 km/h. Tylko nie wiem jak one teraz z ceną... . No i to co jest najważniejsze w skuterach, ze za 20 zł robie około 120 km:)
ja jeżdżę na jakimś chińczyku/koreańczyku
słabe wykonanie ale za 3500 zł masz nowy skuter
śmiga się fajnie bo to 4suw. Lejesz 95 i śmigasz
Taki jak ja mam to możesz kupić w makro
mialem tez doczynienia z jakims indyjskim wynalazkiem bajaj costam ale tego nie polecam zilion przez 3 lata byl katowany naprawde mocno bo byly jazdy po lesie skakanie nim jazda na przedim kole itp i wytrzymywal to bez problemow warto tez kupic np z uszkodzonym silnikiem i wtedy dokupic graty o pojemnosci 80 cm wtedy zabaweczka bedzie troche lepiej jezdzila
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.
auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm Pomógł: 167 razy Dołączył: 03 Cze 2007 Skąd: z dupy
Wysłany: Czw 14 Cze, 2007
nie kupuj chińskich skuterów w jakichś marketach - to ZŁO!!
wszystkie te marki - baotiany, zebry, rysie i inne zwierzątka nie mają prawa prawidłowo funkcjonować.
Weź pod uwagę MARKOWE skutery dalekowschodnie (koreańskie, tajwańskie), takie jak daelim, sym, kymco, TGB i inne, kosztują w miarę przyzwoite pieniądze, jakością nie(wiele) odbiegają od czołówki europejsko-japońskiej.
Jeszczy pytane podstawowe - cztero- czy dwusów.
4t - bardzo mało palą, są nieco trwalsze i dużo droższe w wypadku robienia remontu, gorzej przyspieszają niż 2t.
Dwusuwy szybciej jeżdżą i więcej palą.
Sam kiedyś myślałem o skuterze, chciałem nawet nowy na firmę kupić (i vat odliczyć ), myślałem o kymco agility albo vitality (kosztują odpowiednio 4.5/5.5tysiąca).
Jeśli idzie o używki - najlepiej jest kupować jesienią/zimą, teraz ceny są wyraźnie wyższe.
Nie kupuj skutera po wypożyczalni - niemiłosiernie dostają w dupę.
Ostatnio zmieniony przez Bart Pią 15 Cze, 2007, w całości zmieniany 1 raz
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
4 litry to duuuużo na skuter, nawet koło 2 mogą palić niektóre (4-suwy), oc kosztuje kilka dych rocznie przeglądu - nie trza
OLO. [Usunięty]
Ja powiem tak, mam peugeota speedfight'a 100ccm( rejestracja na 50ccm). Nie wiem dokładnie ile lata bo mam licznik zwalony ale 50 nie mają szans Pomimo tego że ma przejechane około 23,000 kilometrów nic mu nie jest ! Po zakupie ( jak kupiłem miał chyba 21tyś ) byłem u mechanika który wymienił mi łożyska i coś tam jeszcze i powiedział że wcześniej silnik nigdy nie był rozkręcany czyli przy takim przebiegu praktycznie nic mu nie było. Kumpel ma Kymco Super 9 ( 50ccm ) i też nie ma z tym problemów. Podobno Kymco ma silniki na licencji Hondy czy jakoś tak. Co do tego czy brać dwu czy cztero suwa to jeżeli chodzi o małe pojemności to zdecydowanie dwu. 4t może i mniej palą ale są też znacznie wolniejsze ( max 50-60 km/h ) a taki 2t koło 90 lata . Nie kupuj żadnego Bizona, Żbika czy Sowy nowego nawet za 2tyś. Moim zdaniem lepiej kupić coś używanego, ale markowego. Dodam jeszce że ja mojego speeda nie oszczędzam i jak narazie wszystko działa i nic się nie wali. Co do ubezpieczenia to OC płace sam ( czyli bez zniżek ) 67pln rocznie . Mój pali katologowo 3,6 na 100 ale myśle że w rzeczywistości wychodzi mniej...