auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
Wysłany: Czw 24 Mar, 2016 Jazda bez nagrzewnicy - kilka pytań
Kilka dziwnych pytań, widziałem że niektórzy mają wsadzone jakieś mega wielkie rury spiro pod deską wyprowadzone w kierunku kierowcy. One są doprowadzone do podszybia i tamtędy łapią powietrze?
Druga sprawa ktoś kojarzy po co w s2000 są takie otwory w tylnych szybach? Czy to sluzy lepszemu przewietrzaniu kabiny? Co z tym zrobić w zimę.
Jakieś inne fajne patenty?
Co można zrobić żeby przewietrzyć kabinę w lato i ogarnąć jakieś ogrzewanie na zimę żeby szyba nie parowała? Kiedyś kuner wrzucał jakies sportowe nagrzewnice, ktoś wie od jakiego auta mogą pochodzić?
Albo skąd w używce/nowe po taniości ogarnąć elektryczną nagrzewnicę?
Jakiekolwiek pomysły będą mile widziane. Mogę ciąć przerabiać do woli, byle budżet nie był duży
Kamill, mazda 3 ma elektryczny wklad w nagrzewnice, wywalisz seryjna, troche rur odejdzie troche plynu. Mysle ze wywalajac seryjne nawiewy i nagrzewnice mozna ugrac 8-10kg, dac gruby kabel, przekaznik i wlacznik i kawalek alu rury zeby szyba nie parowala
tylko to jest na dogrzanie auta, wiec nie wiem jak sie bedzie sprawowalo w zimie, do tego jakis wenetylator od kompa by sie przydal
sama nagrzewnica kosztuje kilkadziesiat zlotych i nie jest ciezka
Wysłany: Sob 26 Mar, 2016
Trzeba by było do tego jakiś duzy wentylator, obudowę ... i sie robi grzebanie, a nie wiadomo jaki to da efekt. Tamta co wrzuciłem na 2 biegi, obudowe i jest wodna, można lekki aku zakładać bez obaw.
Do tego jakiś zaworek manualny na wężach i można lecieć z tematem.
Mam takie z miedzianym zaworkiem, sa trochę drozsze niz te z linka ale kupuje je m.in. RaceRent czy Witek Motosport do swoich samochodów.
W evo w deszczu taka nagrzewnica nie wyrabia, sprawe zalatwia dobry wlot powietrza z regulowanymi wywietrznikami, ustawiamy je na boczne szyby, nagrzewnica dmucha na przednia. To samo jest w 208 na zimowych rajdach.
Wysłany: Nie 27 Mar, 2016
Miko ostatnio nic nie widział na bednarach zimowych. Nie wiem czy czegoś nie założył. STF w zimę nie jeździł.
Qbus daj jakieś szersze info o tej suszarce.
BTW nowy zawór sterowany manualnie to 15zl.