auto: Clio II ph3
silnik:: F4R
moc: 0_km Pomógł: 21 razy Dołączył: 09 Maj 2009 Skąd: PWZ
Wysłany: Pon 05 Gru, 2016
Czyli iLife v5s za 110$ (http://www.gearbest.com/smart-home/pp_217065.html) się łapie
Spoko, bo zbiera kurz i małe okruchy z podłogi. Lepiej się sprawdza na gładkim niż na dywanie ale generalnie wszędzie sobie radzi. Lubi wciągać kabel od telefonicznej ładowarki i włosy kucyka Pony zostawionego na podłodze. Straszę nim dzieci ale one ciągle mają do niego stosunek ambiwalentny. Uwielbiają się z nim ganiać i włączają go nawet gdy nie trzeba. Do sprzątania gdy jesteś w domu raczej się nie nadaje, bo jest głośny i głupi- jeździ aż mu się baterie nie wyczerpią, następnie na ślepo szuka bazy i gdy jest w odległości ok.2m od niej zaczyna parkowanie. O dziwo czasem znajduję go w bazie.
Niestety nie umie jeździć po schodach, więc czekam aż Chińczycy wymyślą coś mądrzejszego i na parter kupię coś innego.
auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
Wysłany: Pon 05 Gru, 2016
Ja mam roombe.
Używamy jej głównie w sypialni gdzie moze wjechac pod łóżko i nie mamy za wiele wolno stojących mebli. Szafa do zabudowy + szerokie łóżko.
Jest głośny więc mnie wkurwia, nie da sie przy tym usiedzieć w domu, porozmawiać, oglądać tv itp. Więc najlepiej sie sprawdza opcja włączyć i wyjść.
U nas salon z kuchnia oddzielony jest wyspą o powierzchni mniej wiecej 60mkw bez jakiś większych punktów odniesienia, no i jak się zakręci to nie bardzo ogarnia że się jezdzi w koło, bo tak naprawdę orientuje sie w przestrzeni po ścianach, więc raz czy dwa przejdzie przez środek, ale jak mu sie nie poszczęści to będzie jeździł gdzies gdzie ma blisko siebie ściany i sie od nich odbija. Myśle że do małego salonu z 4 ścianami + wejście było by ok, ale do otwartej przestrzeni już gorzej.
Patrzenie jak odkurza jest jeszcze bardziej wkurwiające niż ten dźwięk Bo sam odkurzaczem zrobiły byś w 2min to co on w 10
Co do samego zbierania nie mam zastrzeżeń, zbiera wszystko bardzo ładnie.
Ale jeżeli ktorys z domowników ma dluzsze włosy to wkrecaja się w wałki, raz na kilka odkurzań trzeba wyjąć wałki i "wyciąć" włosy i nitki ktore sie nakreciły - to jest jakies 10min roboty.
Jeżeli masz stół z krzesłami to potrafi tam wjechać i siedzieć np 15min odbijając się od nóg, wiec najbardziej optymalnie było by te krzesłą podnieść.
Baza mogła by być trochę cięższa, bo potrafi najechać bokiem zaczepić o nią i ją wlec, zamiast sie zadokować.
Najlepiej sprawdzi się w nie za dużych najlepiej zamkniętych przestrzeniach bez przeszkód jak lampy krzesła stoły - jak nasza sypialnia czy łazienki.
Jeżeli masz jakieś graty poustawiana, to szybciej bedzie reczny odkurzacz w łape i w czasie odkurzania podnieść coś odkurzyc po tym i postawić z powrotem - czasami nie ma tyle miejsca na stole/kanapie żeby wszystko poustawiać.
Potrafi wkręcić sznurówki od butów jeżeli się zapomni sprzątnąć.
Jeżeli cos wkreci się w wałki zatrzymuje się i wyłącza sygnalizując błąd.