auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
Wysłany: Śro 07 Gru, 2016
Mają. Ale jak ja pracuje z domu to kiedy ma się włączyć.
Dodam tylko że moja mama używa non stop. Ale ona właśnie ma kwadratowe oddzielne pokoje. Zamyka room be w pokoju raz jednym raz drugim i to się sprawdza.
auto: Xsara VTS
silnik:: XU10J4RS
moc: 167km Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Maj 2012 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 17 Gru, 2016
No dobra - wziąłem do testów Neato D85. Generalnie ogarnia. Trzeba potestować - u mnie próbował wjechać do szafki z PS4, wystarczyło rozłozyć tam pod dywanem magnetyczną taśmę i już się nie gubi. Układ mieszkania mam dla takiego urzadzenia lekko popieprzony (ścianka z TV na środku kuchnio-salonu) a mimo to dał radę. Na plus można zaliczyć to, że robi to w sposób uporządkowany. Najpierw wjezdza do pomieszczenia, skanuje teren, potem zaczyna odkurzać wzdłuż brzegów. Jak już ogarnie to raz przy razie jedzie po całości. Posprzatanie niecałych 50 metrów w takim układzie zajmuje mu ok 30 minut. Nie jest głośny. Po pierwszym przejeździe zebrał cały pojemnik kłaków psa a odkurzane było 2 dni temu.
Z minusów - jest bardzo delikatny i jak jest firanka do samej ziemi to się od niej odbija wiec nie zawsze wjezdzie w róg pokoju. Poza tym OK.
_________________ Understeer is a crime (C) Colin McRae
auto: Clio II ph3
silnik:: F4R
moc: 0_km Pomógł: 21 razy Dołączył: 09 Maj 2009 Skąd: PWZ
Zastanawiam się kiedy producenci ogarną odkurzacz z apką na telefon tak by można było śledzić mapę sprzątanego pomieszczenia i nanosić poprawki- np. wskazać mu, że za firanką też ma sprzątać... Mała kamera i slot SD na zapis przebiegu sprzątania też nie byłby taki zły
siema, myślę, że do tego nie trzeba nawet kamery. Te Neato mierzą pomieszczenie czujnikiem laserowym. Kamera jest do niczego niepotrzebna, żeby narysować rzut mieszkania. Aha - zapomniałem, jak skończy to pika, że skończył i spokojnie wraca do bazy przez 2-3 pomieszczenia bez jakiegoś obijania a to znaczy, że mapę ma.
auto: Cayane
silnik:: Tuaregoa
moc: np 182km Pomógł: 16 razy Dołączył: 18 Lis 2009 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 18 Gru, 2016
Dopiero teraz sprawdziłem ile takie odkurzacze o jakich piszecie kosztują i zbladłem... To ja mniej ROCZNIE płacę sprzątaczce, która nie gubi się w zasłonkach, płynnie podjeżdża pod dywan, sama się "uaktywnia" gdy nas nie ma i nie wnikam gdzie i kiedy się ładuje! Już pomijam fakt, że odkurzanie to jedna z wielu rzeczy jakie ogarnie podczas wizyty. To jest jakaś druga kompletna bzdura po domowym kinie jakie można sobie zafundować....
_________________ Stefan ma dobre ciśnienie....
...w oponach!
auto: Cayane
silnik:: Tuaregoa
moc: np 182km Pomógł: 16 razy Dołączył: 18 Lis 2009 Skąd: Warszawa
Przychodzi raz na tydzień, a podłogi są umyte, pranie wyprasowane, kurze starte i kanapy nabłyszczone. Pomyśl ile jeszcze robotów musisz "wziąć na testy"
_________________ Stefan ma dobre ciśnienie....
...w oponach!
Miniac napisał/a:
Przychodzi raz na tydzień, a podłogi są umyte, pranie wyprasowane, kurze starte i kanapy nabłyszczone. Pomyśl ile jeszcze robotów musisz "wziąć na testy"
Żadnego, już się zdecydowałem. Mając psa w domu chcę mieć odkurzone codziennie. Nawet jeżeli wspomniana Pani za samo odkurzenie weźmie 10 PLN (co jest wyzyskiem) to odkurzacz zwraca się po 9 miesiącach. Potem robi za komplet szczotek (150 PLN) raz na dwa lata.
Co do kanap - pełen szacun.