auto: Type-R
silnik:: VTEC
moc: 200km Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 27 Cze, 2007
Michał napisał/a:
Oczywiscie ze charakterystyka samochodu sie pogarsza, obniżając go na belce i nie dając innych amorków. Przeciez amor standardowy jest przypasowany do ori wychylenia belki. Ok, napewno sie lepiej jedzi obniżonym , nie ulega wątpliwości , ale za jaką cene. Dareczku, ile juz razy belke robiłeś ? Chyba dwa, a łukasz który ma standardową wysokość? ani razu. Wolałbym ten hajs w obniżenie a pozniej w naprawy w cos innego zainwestować.
Cytat:
auto ma juz przejechane 91 tys km i jeszcze nic nie wymienialem
no to piter chyba będziesz musiał, bo jednak jak pamiętam to jak jechaliśmy gdzieś to juz porządnie waliło, sam mi mówiłeś
a to bylo przez dystanse Michal juz jest wszystko ok bo dokonalem pewnej przeróbki.
zowa [Usunięty]
Wysłany: Czw 28 Cze, 2007
pracochlonne obnizanie belki nie jest.za jedna strefe serwisowa(czyt.20min) jestem w stanie belke obnizyc a pozniej ja podniesc
auto: GolfMk4
silnik:: V6
moc: 500+km Pomógł: 20 razy Dołączył: 18 Maj 2007 Skąd: Bielsko-white
Wysłany: Pią 29 Cze, 2007
Hehe...dzisiaj znowy byłem u mojego mechanika, a on upierał się przy swoim, czyli, że po podniesieniu, trzeba coś tam wybić (bo będzie zapieczone)...obniżyć, potem włożyć, no i wyjdzie to jakieś 500 zeta na gotowo....ups
_________________ 'gdybym był młody i bez kasy, kupiłbym BRZ'
On powiedział, że belka będzie zapieczona i trzeba będzie ją wybijać, żeby ją potem opuścić...no a może ma ktoś jakąś instrukcję jak to zrobić we własnym zakresie?:)
auto: Type-R
silnik:: VTEC
moc: 200km Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Warszawa
ja juz kupilem obnizony ale wiem ze w Katowicach w jednym warsztacie robia to za 200 zl
p106rallye [Usunięty]
Wysłany: Sob 30 Cze, 2007
Belka na 90% będzie zapieczona.Tu masz linka w którym jest mniejwięcej opisana procedura link .Problem polega na tym ,żeby się nie brał za to ktoś ,kto nigdy tego nie robił.Jak będzie napierdzielał po belce młotem to ją skrzywi.
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007
THX...właśnie też między innymi o ulicę mi chodzi:) A możesz ich polecić...czy tylko słyszałeś, że coś tam sobie grzebią?:D No i mówisz 200...a można liczyć na jakieś ewentualnie upusty?;)