auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie 08 Lip, 2007 Kopmuterowe rozterki
Mam taki problem, do tej pory miałem na swoim kompie zainstalowanego windowsa i linuxa na osobnych partycjach. No ale jak to zwykle bywa na windowsa przyszła kreska i trzeba bylo go sformatowac. Poleciałem formatem partycje windowsową zainstalowałem od nowa winde no i tu pojawił się prblem.
Wcześniej przy uruchamianiu kompa wyskakiwało okienko z wyborem systemu, a teraz to okienko nie wyskakuje tylko włacza sie windows od razu.
Co zrobić zeby to okienko znów się pojawiało i zebym mógł dalej korzystać z linuxa?
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Nie 08 Lip, 2007
Miałeś gruba czy lilo?
W obu przypadkach musisz nadinstalowac loadera linuksowego do mbr'a
lub mozesz to tez zrobic jakims windowsowym narzedziem... ale akurat tu nie znam.
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon 09 Lip, 2007
eM napisał/a:
Miałeś gruba czy lilo?
W obu przypadkach musisz nadinstalowac loadera linuksowego do mbr'a
lub mozesz to tez zrobic jakims windowsowym narzedziem... ale akurat tu nie znam.
Nie jestem za bardzo oblatany w temacie i nic nie zrozumiałem
gruba czy lilo? ale co to jest?
Żeby to nadinstalować to musze uruchomic linuxa, moze byc z płyty?
No i jak to zrobić, szczerze mówiac to linuxa nie zdazylem jeszcze konkretnie ogarnac bo mailem go niedlugo, zreszta to jest dosc prosta wersja (ubuntu), bardzo przypomina windowsa.