Potrzebuję kupić 3 laptopy:
- nowe
- na fakturę
- możliwie najlepszej jakości i najlepszy wypas (ale budżet to ok. 3000 za sztukę)
- w Warszawie (albo szybki transport - komputery muszę mieć najpóźniej na początku przyszłego tygodnia)
Może jest tu ktoś kto zajmuje się sprzedażą komputerów?
Jeśli nie to po prostu kupię je w MediaMarkcie albo innym gównie, ale najpierw wolę spytać klubowiczów
A tak w ogóle to co polecacie za 3000brutto/sztukos? Macie jakieś typy.
(za dobre podpowiedzi posypią się "pomógł" jak z rękawa)
Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
Wysłany: Śro 18 Lip, 2007
http://www.ceneo.pl/510128
ja polecam coś w tym typie...
mam takiego F1, i jestem mega zadowolony...
bateria mogła by trzymać dłużej niż te 2-2.5 godzinki, ale poza tym... rewelacja... :564:
Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
Jeśli ktoś może mi je zaproponować w dobrej cenie w Wawie do odebrania w poniedziałek to zapraszam
A, i mam jeszcze pytanie. Komputery będą wykorzystywane w firmie... Niestety jest na nich Windows Vista Home. Czy to jest zlamanie licencji? Czy musze je kupowac z Windowsem Professional? Czy ktos sie w tym orientuje?
Aha, poprosze eM'a o odezwanie sie w tym temacie, bo mam "pomógł" do obdzielenia
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Sob 21 Lip, 2007
Nie, po prostu home ma mniej funkcji... licencja jest licencja.
_________________ Samochody to ZUO!
Karaś [Usunięty]
Wysłany: Nie 22 Lip, 2007
V-tam,
Info tak na przyszłość - pracuję w DELLu www.dell.pl
Jestem w stanie załatwić naprawdę dobre warunki na fabrycznie nowy sprzet - z fakturami itp itd. Sam Wam tego sprzętu nie sprzedam, za to skieruję w dobre ręce
Jest to sprzęt z najwyższej półki - konkurencją jest tylko HP, do niedawna IBM.
Zaletą DELLi jest metalowa obudowa (seria LATITUDE, stworzona dla biznesu) oraz miedzynarodowy serwis NBD (w nastepnym dniu roboczym od zgloszenia awarii, we wskazane miejsce przyjeżdża serwisant w celu naprawienia sprzetu).
Oprocz Latitude dostepne sa 2 serie mniej profesjonalnych notebookow - VOSTRO (nowość) oraz INSPIRON.
Uwaga - obecnie czas oczekiwania na sprzet wynosi ok 10 dni od daty złożenia zamówienia - sprzęt jest produkowany w naszej fabryce w Irlandii na zamówienie. Żaden Pan Kaziu w nim w PL nie grzebie
Jak tylko ruszy fabryka DELLa w Łodzi, czas oczekiwania spadnie do kilku dni.
Co do licencji Micorsoft, to eM ma racje - Vista Home to rodzaj licencji. Bez problemu możesz ją wykorzystywać do pracy.
Wersja Vista Business ma poszerzoną funkcjonalność i dodatkowo daje prawo do downgrade'u (do legalnego instalowania Windows XP PRO) - jest to niegłupie, ponieważ póki co Vista jest dziurawa jak sito.
Zaletą DELLi jest metalowa obudowa (seria LATITUDE, stworzona dla biznesu) oraz miedzynarodowy serwis NBD (w nastepnym dniu roboczym od zgloszenia awarii, we wskazane miejsce przyjeżdża serwisant w celu naprawienia sprzetu).
Oprocz Latitude dostepne sa 2 serie mniej profesjonalnych notebookow - VOSTRO (nowość) oraz INSPIRON.
To chyba najnowsze, ja siedzie jeszcze na D610 i jest plastik
Ale serwis super, mam najwyzsza opcje z uszkodzeniami mechanicznymi. Nawet jak po nim przejade samochodem to bedzie naprawiony
To chyba najnowsze, ja siedzie jeszcze na D610 i jest plastik
Tylko Ci się wydaje, że to jest plastik - od modelu D600, czyli D610 także, obudowa była robiona ze stopów metali - magnez i takie tam
Cytat:
Ale serwis super, mam najwyzsza opcje z uszkodzeniami mechanicznymi. Nawet jak po nim przejade samochodem to bedzie naprawiony
Zajebista opcja - nazywa się CompleteCare. Możesz zgłosić do 3 nawet drastycznych uszkodzeń komputera
Dziku, prawdopodobnie niebawem kończy ci sie 3 letni serwis. Moge Ci załatwić jego rozszczerzenie do 5 lat w dobrej cenie.
Karaś, to kurcze nie jest magiczna technologia tylko obrzydliwy plastik
W srodku troche metalu jest, ale obudowa trzeszczy i sie lamie
Chyba ze mam podrobke
Gwarancji mam jeszcze prawie rok, jak sie skonczy to bedzie D630 albo cos podobnego
Nie przedluzamy, wymieniamy na inne.
Ja lece juz 4-tego della. Latitude 610 i obudowa z dupy do tego wiekszy 30 % od konkurencji i ok 80% drozszy od konkurencji. Obecnego mam ponad 2 lata i o dziwo jest ok. W poprzednim w ciagu 2 miechow polecialy 2 plyty glowne. Plus za serwis, jak tylko jest podejrzenie ze plyta to wsadzaja nowa bez pytania, no i szybko.
Dziku, to że obudowa pęka to nie znaczy, że jest plastikowa. Stal też pęka... Co tu dużo gadać - W D600 masowo leciały płyty główne (Intel dał d#%y, te płyty leciały nie tylko w Dellach), D610 to jego ewolucja - trochę lepszy. Uważajcie na zawiasy - trzeba je czasem nasmarować, czasem dokręcić i będzie git. Jak ci coś pęknie to Ci wymienią w ramach CompleteCare
D620 i D630 to już zupełnie inna bajka i te komputery mogę szczerze polecić.
pcs napisał/a:
Latitude 610 i obudowa z dupy do tego wiekszy 30 % od konkurencji i ok 80% drozszy od konkurencji.
Hmmm, nie jestem zaślepiony w tym co sprzedaje, ale trzeba zawsze porównywać jabłko do jabłka - z tą wagą to nie tak. Żaden klient mi jeszcze z takim argumentem "na NIE" nie wyjechał a pracuję w tej firmie grubo ponad 3 lata.
Jeśli chodzi o cenę, to poprostu nie umiecie się tarować albo porównujecie Maxdatę lub inny szajs z Dellem. To jak porównywanie Fiata z Mercedesem - niektórzy nigdy nie kupią innej fury niż Fiat...