auto: Type-R
silnik:: VTEC
moc: 200km Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 17 Mar, 2006 dzis robie wydech
witam Panow
mam do Was takie pytanie.dzis bede zakladal tlumik koncowy supersprint.przy okazji myslalem o usunieciu tlumika srodkowego.czy nie bedzie to mialo negatywnego wplywu na prace silnika?zostawilbym katalizator bo mam wersje z 2 lambdami, poza tym nie chce miec problemow na przegladach itp.ale co z tym tlumikiem srodkowym...?
auto: Type-R
silnik:: VTEC
moc: 200km Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 17 Mar, 2006
sam wlasnie nie wiem czy go usuwac czy nie.gdzies wyczytalem ze im mniej przeszkod dla spalin tym lepiej.nawet skladajac kompletny wydech (np supersprinta) pozbywa sie katalizatora i srodkowego
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Piotrek
Na twoim miejscu bym nie usuwał . Załóż supersprinta, pojedziemy na hamownie, pozniej wywalisz środkowy i znowu pojedziemy . Zobaczysz jaka jest różnica w mocy i tyle.
Ogolnie bym wyjebał środkowy.
44FG [Usunięty]
Zgadzam się z Michałem :one:
Zmień końcowy - zobacz co dało i na ile głośniej się zrobiło, potem ewentualnie kombinuj ze środkowym. Ja mam u siebie w golfie pousuwane tłumiki, a na ich miejsce założone 2 przelotowe - z doświadczenia ci powiem, że ledwo już wytrzymuję w tym aucie :562: