auto: Š135R, Š105
silnik:: duży i mały
moc: jest w Nas samychkm Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Lip 2007 Skąd: prosto z Serca
Wysłany: Wto 31 Lip, 2007 Yokohama Parada
Witam
Miał może ktoś styczność z tymi oponami?
chodzi mi konkretnie o to czy były z nimi jakies problemy?
2 miesiące temu kupiłem sobie 2szt Parad (chyba ostatnie2szt bo nigdzie nast pary nie znalazłem)
opony (jak sie rozgrzeją) trzymają jak szalone... z tym że schodzą baaardzo szybko...
super oponka... jakby nie to że teraz wyglądają jak... NALEWKI!
wczoraj podjechałem do wulkanizacji gdzie to kupiłem, umówili mnie z przedstawicielem Yoko... ale już sami czepiali się że było jezdzone 'hardkorowo' bo pół boku opony ma ślad po asfalcie... boje się więc teraz co powie Pan Reklamator Yoko...
spotkał się kiedyś z Was z czymś takim w Yokohamie? a może ktoś słyszał o takiej sytuacji...
...przecież te opony nie sa przeznaczone do sieny czy pandy (bez urazy:D )
moc: 280km Pomógł: 63 razy Dołączył: 29 Mar 2006 Skąd: olkusz
Wysłany: Wto 31 Lip, 2007
DżonDobraNadziejMnieNaTenSwójPólmetrowyPal, za dużo razy ciąłeś tarke na torze
jezeli tylko mozna reklamować to warto probować
na toyo r888 nie ma chyba zadnej gwarancji :698:
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 31 Lip, 2007 Re: Yokohama Parada
DżonDobraNadzie napisał/a:
Witam
wczoraj podjechałem do wulkanizacji gdzie to kupiłem, umówili mnie z przedstawicielem Yoko... ale już sami czepiali się że było jezdzone 'hardkorowo' bo pół boku opony ma ślad po asfalcie... boje się więc teraz co powie Pan Reklamator Yoko...
Nie daj tylko sobie wcisnac tej głupoty ze jeżdzona za ostro, to jest opona sportowa do szybkich samochodów, była jeżdzona jak trzeba w lecie na asfalcie i ma wytrzymać wszystko nie zależnie od tego jak jezdzisz.
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
Wysłany: Śro 01 Sie, 2007
może ma to związek z faktem, ze to Jokohama, nie Yokohama?
Faktem jest, ze jest to jakiś koszmar, na zywo wyglada jeszcze gorzej niż na fotkach (nawet p3000 się w pandzie lepiej zachowały, choć zgubiły parę kostek bieżnika i terkoczą troszkę )
silnik:: duży i mały
moc: jest w Nas samychkm Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Lip 2007 Skąd: prosto z Serca
Wysłany: Pią 03 Sie, 2007
Yokohama ponownie pokazuje klase...
...przedstawiciel olał sprawe... zerwo odzewu...
heh.... tu was mam uciekinierzy
kuźwa.. myślałem że poważniej podejdą do tematu,a tu taka olewka ze strony sprzedawcy...
a nawiązując do tego, że to mogą być nalewki :556: to... to że bieżnik odłazi, to akurat normalka - tak robione są opony i tyle.., tyle, że te parady gówno jescze przejechały, a już są śmieciowe...
PS. dźon... pierwszy raz widze zdjęcie, na którym Twój pug jest zielony :D:D
auto: Mazda CX7
silnik:: czysty
moc: ze 230km Pomógł: 12 razy Dołączył: 16 Gru 2005 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 04 Sie, 2007
michool_vt napisał/a:
na toyo r888 nie ma chyba zadnej gwarancji
one to chyba wogóle nie mają homologacji na ulice jak spadnie deszcze zapomnij o jeździe na wprost
a co Yokohamy, mój znajomy posiada takie oponki i wsumie nie narzeka, jeździć dość ostro i narazie nic mu się nie odlewa
a z gwaranacji z oponami to jest naprawde ciężki orzech, sam pare takich spraw przechodziłem u siebie w firmie, jak już wogóle się rozpocznie jakaś rozmowa to pozostaje nam później milion analiz itd
auto: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie 05 Sie, 2007
carlose napisał/a:
michool_vt napisał/a:
na toyo r888 nie ma chyba zadnej gwarancji
one to chyba wogóle nie mają homologacji na ulice jak spadnie deszcze zapomnij o jeździe na wprost
a co Yokohamy, mój znajomy posiada takie oponki i wsumie nie narzeka, jeździć dość ostro i narazie nic mu się nie odlewa
a z gwaranacji z oponami to jest naprawde ciężki orzech, sam pare takich spraw przechodziłem u siebie w firmie, jak już wogóle się rozpocznie jakaś rozmowa to pozostaje nam później milion analiz itd
Maja maja homologacje na droge, swoją droga włąśnie ciekawe jak sie jezdzi na tym po deszczu, Michool próbowałeś?
auto: stara beta
moc: 280km Pomógł: 63 razy Dołączył: 29 Mar 2006 Skąd: olkusz
Wysłany: Nie 05 Sie, 2007
toyo maja homologacje na droge
jak były nowe to na deszczu dało sie jeszcze jechac ale i tak było miernie,
teraz (połowa bierznika) jest tak jak qbus pisze, nie da sie jechac...
teraz toyo zakladam tylko na 'specjalne okazje'