zawsze jak się pojawia jakaś gwiazda to ją 'ostatnio uznają za najseksowaniejszą' żeby ją lepiej sprzedać. wolałbym wydupczyć Megan Fox z Transformersów
Marcel [Usunięty]
Wysłany: Śro 22 Sie, 2007
z wyra bym jej nie wywalił i dawson tez nie wiec jest po 1
podbijam temat... widzial ktos juz Planet Terror? ja wiem ze to jest kino Rodrigueza, mocno specyficzne. o tyle o ile Death Proof mi sie podobal to Planeta Terroru mocno przesadzona, laska z karabinem zamiast nogi to przegiecie, krew leje sie strumieniami, trupy sciela sie gesto, nie obrzydza, raczej smieszy, jezeli wydalbym te pieniadze na bilet do kina to napewno bylbym mocno zawiedziony, a ze obejrzalem w domu... raczej z mojej strony mocno nie polecam. sposob wykonania, gra aktorska, sceny (zwlaszcza ta lozkowa) lekko ponizej dna, mozna zobaczyc raczej jako ciekawostke.
mikson [Usunięty]
Wysłany: Wto 16 Paź, 2007
sciagnalem kawalek widzialem chyba lepszy niz pierwszy,
Tarantino wypracowal sobie marke alternatywnego kina i jest w tym niezly aczkolwiek wydaje mi sie ze nie popisal sie do konca
pierwsza czesc niby fajna ale ani jednego kawalka muzycznego nie ma w calosci nie wiem czy zauwazyliscie, w killbilu muza byla maksymalna,, film fajnie stylizowany na lata 70 niezle , ale czuje jakis niedosyt to nie ten tarantino, jakby zrobil to na pol gwizdka, nie wysilajac sie
druga czesc jest bardziej zakrecona , nie powiem wiecej ten kto lubi jego kino to moze byc bardziej dopieszczony niz po pierwszej
JIMEK [Usunięty]
Wysłany: Wto 16 Paź, 2007
wiem ze stron duzo ale juz pisalem: ja widzialem oba razem w wersjach po 1.5 godziny. I mowilem tez ze film jest delikatnie mowiac dla koneserow, a niedelikatnie dla pojebow mi sie podobal smialem sie ale zupelnie inaczej niz na death proof. Bo to inne kino. Tarantinowy film byl dla wszystkich. Rodrigueza nie jest dla wszystkich bo dla wiekszosci jest to zbyt gruba warstwa abstrakcji. No i czynnik zamierzenia/niezamierzenia. Ten film z definicji mial byc zlym filmem i moim zdaniem z tego wywiazal sie idealnie! dlatego jest dobry! to tez sztuka!
mikson napisał/a:
druga czesc jest bardziej zakrecona
i powtarzam. TO NIE JEST CZESC PIERWSZA I DRUGA TYLKO DWA OSOBNE FILMY. Kretynizm naszej dystrybucji to nieslusznie sugerujac dodajac 'vol1' 'vol2' jak z kill billa.