rok 98 przebieg na szafie 132tys ale chyba ma troszke wiecej ok 200 .... w srodku poza kieronica nic nie jest zniszczone (tzn jest powycierana i do wymiany sie kwalifikuje)
wszelkie szczeliny pomiedzy elemetami wygladaja na 1 rzut oka bdb - wlasciciel twierdzi ze bez wypadkowy - jedynie cofajac uderzył w słupek ....
silnik pracował równo, odpalił za 1 razem...
zawieszenie po uwagach Vlodarskiego sprawdzilem i zadnych szkypieien nie było slychac w tylnej belce, kola stoja w miare prosto ale 4 opony smietnik i tył jest gorszy od przodu (czyli chyba wina belki, bo Pan nie pamietał czy były z przodu), jada po garbach auto jest takie zbite w sobie i nic nie puka
ale szybkie pytanie
czy ktos uzytkował podobny model auta i jak to jest z kosztami utrzymania?
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007
Chrzanka mial juz 300000km i nic sie w nim nie dzialo
kubag [Usunięty]
Belka to koszt czescie ok 360zl + poduszki i robocizna jezeli sie o to boisz. Co do uzytkowania auta to moje dwie 306 sa w zasadzie bezproblemowe. Niektore egzemplarze potrafia korodowac pod spodem. Obejrzyj tez dokladnie okolice glowicy, bo zdarza sie czasem ze uszczelka puszcza i olej sie wydostaje na zewnatrz albo do plynu chlodniczego. Koszty utrzemania sa niskie. Jedyne co to te silniki maja apetyt na paliwo wiec przy wiekszych przebiegach LPG niemaja z nim zadnych problemow. Spr dokladnie przednie zawieszenie sinerbloki swoznie i lozyska mcpersona bo czasem lubia sie zepsoc, ale koszty czesci sa bardzo niskie. Wiecej info znajdziesz na forum o 306 bylo jzu kilka takich watkow www.306team.pl
Marcel [Usunięty]
w sumie i tak zawsze wychodze z załozenia ze jak bud OK to wszystko inne da sie naprawic i w koncu to jest tylko uzywany samochód
a mamie sie podoba wiec to tez wazne
jade dzis go obejrzec po poludniu na podnosniku i z japonsiej rodziny robimy sie francuzami
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Marcel: CO do silnika to jak sam K-mart i Saxorulez wspomnieli trwaly i niewysilony.
W 306 ma 90Km, a Saxorulez bedzie mial na zbyciu glowicę od rally to zawsze +10Km prtzy zachowaniu fabrycznej trwalosci
Co do kierownicy to jak chcesz to mogę zaproponować Ci moją ze 106 bo chyba bede zmienial na coś bardziej sportowego
Poza tym to 306 jest calkiem przyjemnym autkiem. Z tylna belka ponoć nie ma takich problemów jak w saxo/106.
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
Marcel [Usunięty]
jezeli kupie to auto i zapewne bede zainteresowany kierownica - daj cena i foto makro na PW lub tu
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Na razie looknij w mojego pimpa.
A jak chcesz w extra zbliżeniu to jutro. Ok ???
Cena ??? - popatrzylem na allegro - i tak sobie mysle że 150pln za fajere z jachem to jest OK. Jezeli znajdziesz na allegro taniej to ja opuszczam do takiej ceny i dodaje dowóz gratis
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
nie mam zbyt duzego doswiadczenia w 306, ale jezdzilem przez dwa miesciace 306 1.8 8v XT (ten z blokiem o dyszla). Od tamtej pory minely 4 miesiaca, obecnie jezdzi nim moj ziomek, samochod jest jak do tej pory pod kazdym wzgledem bezawaryjny.
Marcel [Usunięty]
niestety chyba poszukamy innego egzemplarza, bo ten o ktorym myslelismy niestety w kolo malowany....
- uszczelka pod deklem do wym,
- rozrzad do wym,
- plastiki lewych drzw od wew do wym,
- kiera do wym,
- prawe drzwi przod/tyl przydalo by sie pomalowac, bo glebowa rysa
- z tylnej klapy zdjac spojler i klape pomalowac
- 4 opony do wym, bo prawie jak slick
cena niby 8k ale jutro jade obejrzec od 1 wl hatbacka i sie okaze co dalej
k-mart a ty nie masz jakiegos auta tak zeby mnie wyszło ok 8k tak 99r - 4/5 d