auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km Pomógł: 23 razy Dołączył: 24 Lut 2006 Skąd: Wch
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007
Podstawa to jakies 15-20 farbek różnych kolorów (mat,półmat,połysk) . Chociaż im większy zasób tym lepiej i lepszy efekt końcowy, w niektórych modelach porzebne jest ponad 30 farbek próbując złożyć je zgodnie z zaleceniem producenta. W praktyce chyba żadko kto kupuje wszystko według zaleceń bo tyle farb to również spory wydatek finansowy jak na taką zabawę.
Może nie równowartość ale to napewno jakiś tam koszt w skali jednego modelu, na pocieszenie przy kolejnym większość farb będzie ta sama, koszt jednej buteleczki Pactry to ca. 3zł więc nie tak dużo
Do pługa złużyłem około 20 różnych farbek i dwa rodzaje podkładów, niestety buda niebyła po malowaniu polerowana czego teraz bardzo żałuje bo wyglądałaby dużo lepiej.
Loko napisał/a:
A czym malujesz aerografem? pędzlem?
I jakiej firmy był ten pug?
Model to tamiya w skali 1:24 jest pomalowany podkładem i sprayem tej samej firmy, reszta malowana podkladem w sprayu i farba firmy Pactra połozona pędzelkiem. Mój aerograf jest wątpliwej jakości i staram się unikać prac nim jeżeli mam jakąkolwiek inna alternatywe
Vlodarsky napisał/a:
szymlorek jak Ci się nudzi i chcesz sobie troche popolerować to zapraszam do mnie dostaniesz papier 2500 w dłoń i masz dzień z głowy
Gdybym miał bliżej to chętnie bym pomógł, bo strasznie lubie dłubać przy takich autach. Ostatnimi czasy pomagam kumplowi w przygotowaniach jego auta do kjsów, kiedyś też musze sobie sprawić wkońcu coś do zabawy- narazie budżet nie pozwala