Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Swift GTi
Autor Wiadomość

anjas 
Penetrator
Szok tato QP

auto: Izera RS
silnik:: H00Y
moc: 51kWkm

Wysłany: Śro 03 Paź, 2007   

Mikson, umówmy się jak będzie sucho na porównanie yarisów. Muszę zobaczyć czy mój jeździ tak jak powinien czy nie.
Pewnie trochę mi zamulają kapcie 195 zamiast 185 ale nie powinna być to chyba aż taka różnica. Moc jeszcze niedawno była w normie... 105 koni i 146 (chyba) niutków.

saxorulez 
aka petrolhead

auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km

Marek23 napisał/a:
Łukaszku, rozwiń proszę... Mam francuza i sie jaram, ale to chyba pochopnie, tak w moim stylu napisałeś.

Drogi Marku,

na jednym ze spotów w Wawce kiedy siedzieliśmy w sporym gronie przy cygarach i Wędrowniczku na lodzie... :) długo dyskutowaliśmy o tym co jest lepsze na kretym torze.. czy Bagietka czy Wiśnia.

Jako że seryjnie bagietki mają mniej pod pedałem niż wiśnie jest tak ze na prostej szybsze okazuja się wiśnie. Ale w niższym zakresie prędkości lepiej sprawdzają sie silniki w bagietkach - nie muszą mieć vteca zapiętego żeby jechać.
Ogólnie wniosek panelu dyskusyjnego był taki:

Na torach takich jak - Lubllin, Białowierza (chyba jest taki.. :) ) Wyrazów i wszystkie inne małe gokartowe tory - lepiej sprawdzają sie auta wyprodukowane przez naród który ma tendencje do szybkiego poddawania sie w przypadku wojny. Natomiast na torze Poznań, Kielce (duza pętla) lepiej sprawdzi sie auto wyprodukowane prze ludzi którzy dzielnie bronili Iwo-Dżimy przez to że lepiej napędza sie przy wyższych prędkościach.

Krótko mówiac jest remis - na krętym, nie zbyt szybkim torze 1:0 dla producentów WINA , na torze z długimi prostymi , bardzo szybkimi długimi zakrętami jest 1:0 dla producentów SUSHI

czyli 1:1 - w zależności od toru.

Sajonara.. orewłar :)

.....action speaks louder than words....

CHRZANEK 
bzuuummmmmmmmmmmm
Dr Prof.

auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km

Daleś czadu Towarzyszu :)
Piękna prelekcja ...

mikson
[Usunięty]

anjas oki mozemy sie scignac ,, i tak dostane bo masz 1 kunia wicej i 10kilo lzejsze auto heheh

a co do wisnia vs bagietka , to faktycznie wszystko zalezy od toru kierowcy techniki tuningu etc :)

pozdr

anjas 
Penetrator
Szok tato QP

auto: Izera RS
silnik:: H00Y
moc: 51kWkm

mikson napisał/a:
i tak dostane bo masz 1 kunia wicej

oj przykro mi mikson, nie wiedziałem, że coś tak przykrego Ci się przydarzyło...

teraz zaczynam rozumieć, Twój nostalgiczny wątek o posiadaniu syna ;) :D

A tak serio, to poczekajmy tylko aż będzie sucho... Bo naprawdę zależy mi na sprawdzeniu czy wszystko u mnie bangla tak jak powinno.

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

auto: gc8r
silnik:: 2.0
moc: 280km

saxorulez napisał/a:
Drogi Marku,

na jednym ze spotów w Wawce kiedy siedzieliśmy w sporym gronie przy cygarach i Wędrowniczku na lodzie... :) długo dyskutowaliśmy o tym co jest lepsze na kretym torze.. czy Bagietka czy Wiśnia.

Jako że seryjnie bagietki mają mniej pod pedałem niż wiśnie jest tak ze na prostej szybsze okazuja się wiśnie. Ale w niższym zakresie prędkości lepiej sprawdzają sie silniki w bagietkach - nie muszą mieć vteca zapiętego żeby jechać.
Ogólnie wniosek panelu dyskusyjnego był taki:

Na torach takich jak - Lubllin, Białowierza (chyba jest taki.. :) ) Wyrazów i wszystkie inne małe gokartowe tory - lepiej sprawdzają sie auta wyprodukowane przez naród który ma tendencje do szybkiego poddawania sie w przypadku wojny. Natomiast na torze Poznań, Kielce (duza pętla) lepiej sprawdzi sie auto wyprodukowane prze ludzi którzy dzielnie bronili Iwo-Dżimy przez to że lepiej napędza sie przy wyższych prędkościach.

Krótko mówiac jest remis - na krętym, nie zbyt szybkim torze 1:0 dla producentów WINA , na torze z długimi prostymi , bardzo szybkimi długimi zakrętami jest 1:0 dla producentów SUSHI

czyli 1:1 - w zależności od toru.

Sajonara.. orewłar :)

Pięknie wytłumaczone mój słodziutki...
Ale chciałbym jednak zobaczyć jakie czasy będzie robił Lenny na sliku w Lbn. Myslę, że tor w Lbn jest na tyle krótki i stosunkowo prosty do nauczenia, że wyniki w maju będą bardziej odzwierciedlać formę auta, a nie umiejętności kierowcy. Poza tym nie widzieliśmy w Lbn poza Type R Lennego innej Hondy(sorry Michał, ale Twoje 90 koni się nie liczy).

Z drugiej strony na pewno jest coś prawdy w tym co piszesz... Z tymże gdybym miał wybierać pomiędzy civiciem 98 Type R JDM, a nawet jakąś limitowaną wersją Saxo, to jednak wybór padłby na kitjaca. Kocham mojego francuzika, ale skośne też są fajne.

PS. Wolę kuchnię japońską niż francuską...

Love aus Oberschliezien in Polen.

Loko 
Dr. Scheffler dzwoń 500 000 529

auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km

Marek23 napisał/a:

Ale chciałbym jednak zobaczyć jakie czasy będzie robił Lenny na sliku w Lbn. Myslę, że tor w Lbn jest na tyle krótki i stosunkowo prosty do nauczenia, że wyniki w maju będą bardziej odzwierciedlać formę auta, a nie umiejętności kierowcy. Poza tym nie widzieliśmy w Lbn poza Type R Lennego innej Hondy(sorry Michał, ale Twoje 90 koni się nie liczy).

a widzielismy :D 170 konną honde eM'a, popatrz na tabelke :P

M 
HEJTER
ZJEBYWACZ TEMATÓW

auto: BMW

Loko napisał/a:
Marek23 napisał/a:

a widzielismy :D 170 konną honde eM'a, popatrz na tabelke :P

A dupa Cie nie swędzi?

Kazdy wie w jakich warunkach robilem ten czas oraz ze to bylo moje 3-cie kółko na lublinie Hanią wiec Piss Off.

Vlodarsky 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Pedżo 306 cab
silnik:: XU10J4
moc: 152km

eM napisał/a:
Kazdy wie w jakich warunkach robilem ten czas oraz ze to bylo moje 3-cie kółko na lublinie Hanią wiec Piss Off.

a ja biegałem za Twoją Hanią i ją podtrzymywałem na zakrętach, żeby się nie gibnęła na plecki :)
www.facebook.pl/vlodarskyracing

Loko 
Dr. Scheffler dzwoń 500 000 529

auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km

Luzik eM, każdy wie jak było :D wiec nie masz się co denerwować :564: , tylko powinieneś sie sam śmiac :)

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

auto: gc8r
moc: 280km

eM, jestem z Toba. My wam japoncom zazdroscimy troche koni i latwosci ich osiagania.... Bo Dzika i jego R5 w to nie mieszam, Dzik i jego R5 sa zle...

M 
HEJTER
ZJEBYWACZ TEMATÓW

Ja jestem bardzo zluzowany i sie sam z tego smieje :)
Bo wcale nie mialem na tor wjezdzac ale coz adrenalina to adrenalina

M 
HEJTER
ZJEBYWACZ TEMATÓW

Jeszcze was naj.ebie wszystkich i zrobie 0:45 :D :D

Misiek_lbn 
Aż żal się spieszyć na tym forum
victory is mine !

auto: Lancer Evo VII
moc: 330km

panowie, to ja wam powiem tyle że na kilku ostatnich imprezach na torze lbn honda niejakie VTI ;) jeździ, i łoi wszystko co się rusza :)
niestety nie ma deesa i jego saxco żeby to sprawdzić, a poll nie startuje...
ale honda radzi sobie naprawde wyśmienicie, i jakoś żadna franca go nie może objechać ;)
także dywagujcie dalej kto, co i jak kogo czym objedzie ;)

FreeMan 
gryżli
FreeTataMan

auto: espace i rs
silnik:: 175 i 265
moc: 175 i 265km

sharxhunter napisał/a:
panowie, to ja wam powiem tyle że na kilku ostatnich imprezach na torze lbn honda niejakie VTI ;) jeździ, i łoi wszystko co się rusza :)
niestety nie ma deesa i jego saxco żeby to sprawdzić, a poll nie startuje...
ale honda radzi sobie naprawde wyśmienicie, i jakoś żadna franca go nie może objechać ;)
także dywagujcie dalej kto, co i jak kogo czym objedzie ;)

a jakie czasy robi ??

Odpowiedz do tematu