w zwiazku z koniecznoscia wymiany wydechu i braku zamiennikow postanowilem wystrugac wydech w el-tecu i w koncu sie z nimi umowilem na wtorek. Musze jednak dzis, max jutro potwierdzic srednice. Z tego co pamietam to Dzik robil 2,5 cala ale el-tec powiedzial ze moze troche to za szeroko. Tlumiki beda raczej srodek przelot i koncowy przelotowo komorowy. Optymalnie chcialbym zeby nawet nie robic nakladki zwezajacej na koncu i bylo w miare cicho.
Ktos ma jakies doswiadczenia, zaslyszal cos wie ile cm/cali jest w serii/ ile robia tunerzy/ firmy tlumikowe?
coprawda do r19 1,8 16v robilem calosc z nierdzewki wydech i mowie kumplowi 2,5 cala a on mowi nieee za duzo a ja sprawdzilem i seria miala cos kolo 2,2 cala
watpie aby clio sport mialo ciensza rurek niz tez cos kolo 2,2 cala
nie wiem jak to tam cenowo wychodza "firmowki" ale mysle ze eltec da rade zrobic odpowiedni wydech oczywiscie najlepiej dogadac sie z nimi ze przed robota hamujemy fure po wydechu hamujemy fure i mamy jasny obraz jaki wynik uzyskalismy
poniewaz mam kumpla ktory robi wydechy z kwasowki robi je do wielu aut przyjezdaja tez klienty z niemeic robic wydech robi wydechy do motorow scigaczy do mocniejszych furek ktore maja 500-600KM jak i do slabeluszy 60KM
mnie dzwiek mojego wydechu sie podoba zarowno w gtt jak i w r19 16V
wiadomo co producent to bedzie brzmial inaczej
z drugiej strony kazdy lubi co innego i jeden woli jogurt owocowy danone a inny z biedronki
milem okazje slucahc wydechy w GTT firmowego by k-tec i miale do porownania swoj i brzmialy podobnie