Właśnie sprzedałem stary samochodzik, i chciałbym zakupić jakiegoś HH
Wymagania:
- rok produkcji po 98
- ktoś musi czasem sie wcisnąć do tyłu, wiec saxo, 106 itp, odpada
- może być krajowy, bądź do sprowadzenie.
- no i najważniejsze musi być Hot :D bądź co najmniej Worm
Narazie głownie zastanawiałem sie nad importem Almery GTi z Niemiec. bądź zakup jakiegoś Punto HGT, gdyż wypad za granice to jednak zawsze dużo załatwień ale jestem otwarty na propozycje:D Mam nadzieje ze pomożecie
P.S "gupi" komputer, przez niego miałem błąd w ortografii
Ostatnio zmieniony przez Janusz Wto 06 Lis, 2007, w całości zmieniany 1 raz
auto: Mercedes
silnik:: 3.5
moc: 272km Pomógł: 9 razy Dołączył: 04 Sty 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 06 Lis, 2007
206 Gti :569:
Marcel 08 napisał/a:
budżet
16 Tysięcy. Jest w temacie :564:
Ostatnio zmieniony przez 206 Gti Wto 06 Lis, 2007, w całości zmieniany 1 raz
Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
Janusz napisał/a:
Worm
robak D
również wolałbym 206 S16 niż HGT
dużo wygodniej mi się w nim siedzi, fajniej ma w środku (ile ludzi tyle gustów ) ale ma silnik 2.0 a nie 1.8 a to chyba już większe ubezpieczenie
pod warn jak dla mnie podchodzi też Astra II 2.0 136 koni, jest bardzo wygodna i części raczej tanie
można też pomyśleć nad Clio II 1.6 110 koni, 9.6 do 100, samochód fajny i komfortowy
oprócz punto HGT jest również Bravo HGT, silnik 2.0 20V 155 koni, katalogowo 8 sekund do 100 ceny ma bardzo przystępne
albo 306 S16/GTI-6 ale nie wiem czy w tych latach były jeszcze dostępne
co do Almery, szukaj wersji po lifcie(chyba własnie 98 rok), miała fajniejsze wnętrze, inne
lampy przód tył)
pzdr :564:
Ostatnio zmieniony przez Misiek_lbn Wto 06 Lis, 2007, w całości zmieniany 1 raz
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Almery w rozsądnym stanie i w tym wieku za takie pieniądze bym nie szukał.
To jest autko które musi kosztować.
Powtarzałem to kiedyś jak Szymlorek szukał auta że punto HGT to świetny pomysł uwzględniający przelicznik cena/wiek/hothaczowość.
Poza tym ze względu na to że w odróżnieniu od vts itp troche ich w PL salonach sprzedano na pewno łatwiej je serwisować (no bo ten silnik jest jeszcze w stilo, coupe, barchetcie) a blachy są takie same jak w zwyklym SX.
Jeżeli szukasz auta mlodszego niż 10 lat a wiekszego niż saxo/106 to myśle że punto to dobry wybór.
EDIT : 206 S16 - tego też bym polecił. Są troche droższe od fiatów ale silnik 2.0 (akurat stawki ubezpieczeniowe w niektórych firmach są takie same) to zawsze większy potencjał niż 2.0.
Oba modele cechuje bardzo bogate wyposażenie. Standardem często są 4 jachy, klima, a w peugeocie półskórzana tapicera.
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
Ostatnio zmieniony przez CHRZANEK Wto 06 Lis, 2007, w całości zmieniany 1 raz
Marcel [Usunięty]
206 Gti napisał/a:
16 Tysięcy. Jest w temacie :564:
ojć nie wchodziłem przez dział a bezpośrednio przez temat i nie zauważyłem :557:
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
O polo już myślałem i właśnie trochę maławe jest;/ a od Bravo wole Punto.
Jakoś tak u mnie w domu ktoś zrodził niechęć do francuzów;/ wiec generalnie pug tez odpada;/ ale znalazłem interesująca almerę dość daleko ode mnie, ale chyba będę musiał sie wybrać...
http://moto.gratka.pl/tre...b4e27e3d61b&s=1
Chłopaki naprawdę dzięki za pomoc, co prawda mam nadzieje ze to jeszcze nie koniec, ale jesteście świetni :564:
:564:
Aha, fakt:0 napisałem ze do 16 tys:) ale to jets tak z drobnym poślizgiem:), jeżeli trafi sie coś naprawdę fajnego
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Sory 206 to nie tak:) nie uważam ze honda jest nie zawodna, a Pug to nic nie robi tylko sie sypie:) Niestety finansowo jestem tutaj w dużym stopniu uzależniony od rodziców;) nie całkowicie:) ale w naprawdę dużym stopniu,a tak sie składa ze mój brat miał kiedyś nowiutkie Clio 1.2 i głowni stało w serwisie;/ wiec teraz jest cięty na francuzów;/ a osobiście uważam że japonce sie psuja troszkę rzadziej niż francuskie czy włoskie turaki:) ale nie ma rzeczy niezawodnych:) :564: :564:
Poza tym powiem szczerze ze ja sie nad nim zastanawiałem, ale odradzano mi ze wszystkich stron...;/
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
No to czemu nie szukasz hondy ???
98rok to będzie buda a'la majkel.
Co do niezawaodnosci, no cóż ile osób tyle opinii.
Rozumiem ból uzależnienia od starych - ale co zrobić.
To może corse od sharxa kupisz?
To niemiecka produkcja, i w dobrym stanie.
Nawet widzialem przez chwile
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...