Na wiosnę wypadnie mi kupić nowe opony- jeździł ktoś z Was na Bridgestone RE55?
Na R888 nie jeździłem, ale ogólna opinia jest taka, że nadają się jako tani zamiennik.
Mało stabilne, szybko się przegrzewają.
RE55 to następca rewelacyjnej RE540 ale mało słyszałem o nich opinii... Ktoś coś słyszał?
jezdze na R888 i zlego slowa o nich nie moge powiedziec - moim zdaniem najlepsze z papierami, ale z checia potestuje RE bo nie mialem przyjemnosci, tylko czy beda w tak malych rozmiarach 195/50 15 ....
auto: maluch
silnik:: jeden sześć
moc: okurzaczkm Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Lip 2006 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Pią 23 Lis, 2007
ja również nie jeździłem na TOYKACH R888 ale od kumpli słyszałem że po kilku szybkich ogrążeniach faktycznie się przegżewają i nie trzymają już tak znakomicie. Poza tym znikają momentalnie ale w tej klasie opon to detal.
A te Bridgestony są dopuszczone do cywilnego ruchu drogowego ? Pierwszy raz widzę te oponki
mikson [Usunięty]
ja mam w yarku Bridgestone Potenza RE 040
twarde ale trzymaja jak wsciekle polecam
auto: espace i rs
silnik:: 175 i 265
moc: 175 i 265km Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Lip 2006 Skąd: P-no
ja jezdzilem po torze na r888. Opona trzyma rewelacyjnie jezeli ma czas zeby sie schlodzic. Na takim torze jak Lublin, gdzie nie ma takiej prostej aby slic mial czas odpoczac, opona pod koniec 3 okrazenia juz zaczyna plywac i nie kleji sie juz dobrze. Zuzywanie sie tych opon to rzecz normalna... ten typ tak ma. A czy mnie czy wiecej to zalezy od toru, umiejetnosci jazdy kierowcy i temperatury. Generalnie ja jestem bardzo zadowolony z Toyo R888.
RE55 to następca rewelacyjnej RE540 ale mało słyszałem o nich opinii... Ktoś coś słyszał?
Huhu, nie słyszałem, ale jestem zaskoczony,neźle wygląda. O Toyo R888 mam bardzo dobre zdanie, przynajmniej w porównaniu do Matadorów. A każda taka opona szybko schodzi...
mAbZ [Usunięty]
RE540 były dopuszczone do ruchu ulicznego, z tego co wiem RE55 też są,
ale wiem tyle tylko co słyszałem od dwóch osób, czyli wiadomość niepotwierdzona.
No skąd je wytrzasnąłem- interesuję się a to jest nowość na rynku.
Teraz jeździłem na Kumho Ecsta MX, skończą mi się na wiosnę i pora kupić coś lepszego.
Te RE55 są ciekawe, bo.. dzielą się na lewe i prawe :604:
BTW, jakby ktoś z Was szukał dobrych opon na suchy asfalt to mogę polecić Ecsty MX.
Mają mocne boki (złapałem gwoździa przy 160 km/h i ledwo to zauważyłem, mimo że powietrze zeszło)
i wysoki tradewear (220 chyba o ile pamiętam) więc na tor nadają się o tyle, że szybko się nie zużyją.
A przyczepność w stosunku do RE040 po prostu jak niebo i ziemia.
Ale na suchym, bo na mokrym "zerowa" No i jak to Kumho-cena dość przystępna. Wyglądają tak:
Ostatnio zmieniony przez mAbZ Pią 23 Lis, 2007, w całości zmieniany 2 razy