auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon 26 Lis, 2007
eM napisał/a:
Loko napisał/a:
Oni tu porównuja moc na kołach do mocy na silniku podanej przez producenta, a to nijak ma się do siebie.
Przeciez wlasnie o to chodzi, moc na kołach to jest faktycznie ta moc którą jeździsz, porównana z tym co deklaruje producent pokazuje cały obraz tego co Ci dają i tego co dostajesz.
Tak tylko nie wiem czy podajac moc producent mnie oszukał, bo nie znam faktycznej mocy na silniku, a sporo osób tutaj tak rozumuje ze w tych testach wychodzi mniej to znaczy ze producent podaje nieprawidlowa wartość
mAbZ [Usunięty]
Wielu producentów podaje moc na kołach, np. Skoda:
Wartosci sa podane na silniku.
Poprostu te silniki maja gifty, co po stratach wychodzi podobnie.
Nie przypominam sobie producenta ktory podaje moc na kolach wiec tym bardziej nie pasuje mi "wielu".
Wartosci sa podane na silniku.
Poprostu te silniki maja gifty, co po stratach wychodzi podobnie.
Skoro pomiar wykazuje, że moc na kołach jest równa mocy podanej przez producenta,
to wniosek prosty i logiczny, że moc podana przez producenta to moc na kołach :558:
Ile silnik ma- nikt nie wie, bo tego zdaje się nikt nie mierzył, nawet producent.
dzik napisał/a:
Nie przypominam sobie producenta ktory podaje moc na kolach wiec tym bardziej nie pasuje mi "wielu".
Tobie nie pasuje NIC co ja piszę :561: Radzę ci nie czytać bo dostaniesz nerwicy
Ty masz chyba naprawde problem z logika.
Wg Ciebie moje filmy nie powinny dzialac na laptopie a Skoda zmienila zdanie i podaje moc na kolach.
A moment to podaja na ktorym biegu?
Czy problemem jest zrozumiec ze grupa VW ma w zwyczaju robic silniki doladowane o mocy faktycznej wiekszej od deklarowanej?
140KM przy delkarowanych 130 jest norma, 105KM w obecnych 1.9 wykazuja 125KM po hamowaniu.
Podaj mi producenta ktory podaje moc na kolach. Szczegolnie w europie.
Nic mi nie pasuje w tym co piszesz bo piszesz bzdury.
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Dzik ma tu jak najbardziej racje, to jest to samo o czym pisałem wczesniej, w przypadku tego paska ktoremu wyszlo ze ma zyski na napedzie,a to po prostu gift z fabryki jest wiekszy od strat w napedzie, albo tak jak w tym przypadku rownowazy straty ot cala filozofia.
mAbZ [Usunięty]
Udowodniłem ci, że z powodu wymagań sprzętowych i rozdzielczości
NIEMOŻLIWE żebyś 5 lat temu oglądał full HDTV na laptopie, a ty dalej swoje? :553:
Dobra, jak sobie życzysz, masz rację, oczywiście. Tylko się odczep.
Każdy straciłby cierpliwość na takie impertynencje.
mAbZ [Usunięty]
Loko napisał/a:
Dzik ma tu jak najbardziej racje, to jest to samo o czym pisałem wczesniej, w przypadku tego paska ktoremu wyszlo ze ma zyski na napedzie,a to po prostu gift z fabryki jest wiekszy od strat w napedzie, albo tak jak w tym przypadku rownowazy straty ot cala filozofia.
Dobra ma rację. Skoda zaniża moc silnika. Nie mówię przecież że nie.
Ale z czystej logiki wynika, że skoro moc na kołach równa się mocy podanej przes Skodę,
to de facto podają moc na kołach. Jak 2+2=4.
To chyba nie jest trudno pojąć, przy odrobinie dobrych chęci?
A zarzucać temu braku logiki, to po prostu szczyt :558:
Co do kart napisz w tamtym watku, bo widze ze wymiekles.
Wykorzystam Twoje niespotykane zdolnosci logicznego myslenia. Jak to sie stalo ze samochod z linku ktory wkleilem na poprzedniej stronie wykazal 101% normy? Gdzie podali moc, na kole zapasowym?
Jeszcze raz zapytam poniewaz jestes specem niesamowitym a tu same dzieci z piaskownicy, na ktorym biegu skoda podaje moment na kolach?
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Dobra Panowie, wyluzujcie. mamy gościa z zagramanicy i proszę o kulturę zarówno wobec gościa jak i osoby w gościnie
Mabz - nikt w UE nie podaje mocy na kołach.. to że Skoda podaje moc 105HP a ma faktycznie 125HP (na silniku) nie oznacza że Skoda podaje te 105HP na kołach.
Matematycznie to się w przybliżeniu zgadza. Ale nie można w ten sposób rozumować.
dziękuję temat wyjaśniłem ja czerwony i już skończcie.
co do wykresów - dzięki że wkleiłeś, na pewno nam się przydadzą poglądowo.
_________________ when the flag drops the bullshit stops