Do mojego Clio polecił pewien znawca przewody Janmor'a powiedział tylko że trzeba je co rok wymienić.
Jak podniosłem maske rzucił okiem na moje przewody i powiedział ze sa juz złe, spytałem czemu to mi pokazał przewody są twarde a nie powinny być i tak jak by straciły swoje właściwiści.
Kazał mi od razu wymienić świece,kopułke i palec
z tego co jeszcze wiem to np u mnie zaleca sie wymiane świec co 50 tys kilometrów i przewody podobnie
tyle na ten temat wiem
:564:
Ostatnio zmieniony przez Stacho Wto 27 Lis, 2007, w całości zmieniany 1 raz
auto: 205/C4
silnik:: tu5j2
moc: ~100km Pomógł: 73 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Wto 27 Lis, 2007
Zapal sobie samochod po ciemku i zobacz czy sie nie swieca. Przewody jak to przewody sie zuzywaja. Styki beda zasniedziale a przewody moga byc popekane.
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Yyy no właśnie też tak myślałem, że cewka jest od razu nad świecami i tyle, ale dziś szukajac świec ngk do saxiaka, wszedłem w zakłądke przewody i są tam jakieś przewody do saxo 1.6 16v nie wiem jak to jest.
p106rallye [Usunięty]
Nie ma przecież przewodów.Jest 5x droższa listwa zapłonowa,która też się psuje/zużywa.W katalogu NGK jest błąd.
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
14,38 zł za sztuke , mam nadzieje ze tutaj sie nie pomylili i świece sie zgadzają.
Ale mam jeszcze jedno zasadnicze pytanie, gdzies obiło mi się o uszy że cewka jest inna po 2001 roku, a jak jest ze świecami, bo w katalogu ngk są swiece dla saxo od 2001, we wcześniejszych latach wcale nie ma vts 16v
auto: saxofon
silnik:: 1.6 8v & 1.6 16v
moc: Za mało...km Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Sie 2006 Skąd: Podkowa Leśna City
ej a jak to jest,bo ja w swoim nie mam cefki zaplonowej.
nie wiem dlaczego,ale po prostu jej nie ma.
_________________ DOBRY SEX - można porównać do poślizgu na mokrej drodze, z którego wychodzi się bez najmniejszego szwanku. Serce w gardle, adrenalina, człowiek cały spocony, a na końcu szczerzy zęby jak idiota:)