auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Pon 22 Wrz, 2014
Chrzanek 2k to jest możliwe pod warunkiem ze odstawiasz auto gole wyczyszvzone z wyjetymi szybami i oczywiście malowanie po twojej stronie. Jak w Warszawie to do Kozaka, jak Śląsk to Baran lub budowa rajdowek. Poznań Sheffler ale ceny ma raczej z tych górnych.
auto: BE EM WE
silnik:: 3.0
moc: Pińcet sto dziewińcetkm Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Mar 2012 Skąd: Gdynia
Wysłany: Wto 08 Mar, 2016
Panowie jako że Saxofon idzie w piątek do klatkowania to chętnie posłucham wszelkich rad i sugestii.
Drugą sprawą jest malowanie samej klatki jako że będę robił to sam ( sprzęt mam ) to potrzebuję kilka rad. Czy podkład jakiś zwykły czy niezwykły ? Może być lakier taki jak na blachy?
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Wysłany: Wto 08 Mar, 2016
bob.dsk napisał/a:
Drugą sprawą jest malowanie samej klatki jako że będę robił to sam ( sprzęt mam ) to potrzebuję kilka rad. Czy podkład jakiś zwykły czy niezwykły ? Może być lakier taki jak na blachy?
dobry kolor wnetrza miał Badi w swoim saxo. Gdzies w temacie o tym pisał.
a co do klatki to qbus powiedział najwazniejsze rzeczy
auto: BE EM WE
silnik:: 3.0
moc: Pińcet sto dziewińcetkm Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Mar 2012 Skąd: Gdynia
Wysłany: Śro 09 Mar, 2016
Coś tam jeszcze poczytałem na internetach że w miejscach obspawania łatwiej o rude? Trzeba to dobrze zabezpieczyć pewnie i po sprawie ale może ktoś się wypowie. Czy tak naprawdę to tak dużo daje ?
auto: rs
silnik:: benz
moc: miljonkm Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Kwi 2012 Skąd: kk
Wysłany: Śro 09 Mar, 2016
bob.dsk napisał/a:
Coś tam jeszcze poczytałem na internetach że w miejscach obspawania łatwiej o rude? Trzeba to dobrze zabezpieczyć pewnie i po sprawie ale może ktoś się wypowie. Czy tak naprawdę to tak dużo daje ?
Każde łączenie spawane lubi rudą, ale jak dobrze przygotujesz te miejsca i obmalujesz to tak jak i klatkę, albo zabezpieczysz same miejsca obspawania jakąś farbą/podkładem to na pewno będzie to się lepiej trzymało niż przed zabiegiem obspawania.
Druga sprawa, ciężko o konkretne porównanie dwóch przypadków z klatką bez obspawania i tak zrobionego jak trzeba czyli obspawane. Fachowo jak ktoś robi, to obspawa bude i porobi zastrzały. A duża część osób tego nie robi przez zwykłą oszczędność(która jest pozorna, bo lepiej wszystko zrobic na raz, niż później jak buda pracuje albo sie gdzieś rozejdzie to od nowa szukać i rozbierać i spawać)