Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Akcyza nielegalna
Autor Wiadomość

Niemy 
Jeszcze 4 dni...

auto: Saxo VTS
silnik:: 1,6 16V
moc: 145km

Wysłany: Czw 18 Sty, 2007   Akcyza nielegalna

Europejski Trybunal Sprawiedliwosci orzekl, ze pobierana w Polsce od maja 2004r akcyza na auta sprowadzane z krajow UE byla nielegalna!
a wiec panowie kto sprowadzil auto w tym czasie ma prawo ubiegac sie o zwrot nielegalnie NADPLACONEGO podatku, UWAGA- wraz z odsetkami skarbowymi! :D
ja sie ciesze na max :) a bede sie cieszyl jeszcze bardziej jak odzyskam moje skradzione pieniadze.

wiecej na temat: http://motoryzacja.interi...wrot,859695,415

M 
HEJTER
ZJEBYWACZ TEMATÓW

auto: BMW

Wysłany: Czw 18 Sty, 2007   

Hmm policzmy..
3milion aut sprowadzonych do PL x srednio wezmy tysiaka :)
Co daje nam 3 miliardy złotych :D

Powinni teraz wziac kolodke i mu nakopać tyłek za to :D

michool_vt 
Kilo Pangi - 9,99
8]

auto: stara beta
silnik:: ...
moc: 280km

zyta mowila, ze sa przygotowani na każdy werdykt :)

teraz jestem ciekaw ile wzrosnie akcyza na paliwo itp.

KonradMK 
Gary Muvaut

auto: B==D
silnik:: B==D
moc: B==Dkm

spoko spoko jak złozysz taki wniosek to oni najpierw sprawdzą czy nie zaniżyłeś wartości auta i czy cała procedura była 100% legalnie przeprowadzona i te miliony odszkodowań się skurczą do kilkuset

M 
HEJTER
ZJEBYWACZ TEMATÓW

auto: BMW

KonradMK napisał/a:
spoko spoko jak złozysz taki wniosek to oni najpierw sprawdzą czy nie zaniżyłeś wartości auta i czy cała procedura była 100% legalnie przeprowadzona i te miliony odszkodowań się skurczą do kilkuset

No tak ale jak Ci udowodnią ze twoje auto bylo warte 8tysi a nie 4?

Dobrze powiedział Korwin-Mikke: III RP jest aktualnym okupantem Polski.
Wkur.wia mnie to ze Państwo powinno być dla nas a nie my dla nich... my pracujemy na budzet...
Utrzymanie Państwa wydaje sie srodkiem samym w sobie a ludzie to szare myszki i najlepiej zeby cicho siedziec.

KonradMK 
Gary Muvaut

jak to jak? wezmą wartość rynkową auta a nie jak w papierach np 100 ojro...
mi udowodnili że moje nie było warte 4 tysie tylko 13500 i nie mogłem się sprzeciwić.

co do K-M to zgadzam się, Polska to państwo dla państwa i najwięjsze chuje i łachudry się na nas bogacą i właża nam w dupę bez mydła

Michał 
Penetrator

auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km

Nie maja szans ci udowodnić. W każdej chwili możesz powiedzieć ze samochód był bez skrzynki i z zatartym silnikiem. Pozatym, jesli cena na twojej fakturze zgadza sie z cena na fakturze czlowieka od którego kupowałeś, to nie ma takiej kurwa możliwosci. A to ze sprawdzą wartość rynkową to juz wogole jest smieszne. heheheh. Kupując samochód musze, jestem zmuszony kupić go za wartość rynkową ??, tak samo ze sprzedażą . Nonsens jakiś.

anjas 
Penetrator
Szok tato QP

auto: Izera RS
silnik:: H00Y
moc: 51kWkm

eM napisał/a:
3milion aut sprowadzonych do PL x srednio wezmy tysiaka :)
Co daje nam 3 miliardy złotych :D

Powinni teraz wziac kolodke i mu nakopać tyłek za to :D

weźcie pod uwagę to, że Państwo kiedyś te pieniądze od nas wzięło (i to nielegalnie)... Niestety kasa już dawno poszła w emerytury górnicze etc., więc jeśli trzeba będzie teraz oddać to znów od nas weźmie pod przykrywką innych podatków.

Dziś rano słyszałem też informację, że budżet 2006 roku miał o 3 miliary mniejszy defcicyt niż planowano (akurat tyle ile trzeba...).

A sam deficyt to jest kolejny skandal. Przy wzroście gospodarzcym takim jak teraz nie powinno być żadnego deficytu. Wręcz przeciwnie - powinniśmy teraz spłacać wcześniejsze długi. A tu nam mydlą oczy, że jest OK, bo jest kotwica budżetowa na 30 miliardach - czyli co roku zadłużamy się o kolejne 30 miliardów złotych... Plus odsetki, koszty obsługi długu...

PKB pewnie nie będzie rosło wiecznie, więc ten dług który teraz zaciągamy będzie coraz trudniej spłacić...
Tym pesymistycznym akcentem kończę i zabieram się za robotę :)

KonradMK 
Gary Muvaut

Michał napisał/a:
Nie maja szans ci udowodnić. W każdej chwili możesz powiedzieć ze samochód był bez skrzynki i z zatartym silnikiem. Pozatym, jesli cena na twojej fakturze zgadza sie z cena na fakturze czlowieka od którego kupowałeś, to nie ma takiej motyla noga możliwosci. A to ze sprawdzą wartość rynkową to juz wogole jest smieszne. heheheh. Kupując samochód musze, jestem zmuszony kupić go za wartość rynkową ??, tak samo ze sprzedażą . Nonsens jakiś.

nonsens czy nie już jest odpowiedź z resortu finansów :) zajmą się tym i i tak gówno dostaniesz

Jakarti 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km

Anjas? bedziesz deubekizowany?? slyszalem, ze ten pan z musicalu co gral na dachu bedize lustrowal Twoja firme ...

Niemy 
Jeszcze 4 dni...

troche temat zszedl na niewlasciwa sciezke :)
KonradMK napisał/a:
jak to jak? wezmą wartość rynkową auta a nie jak w papierach np 100 ojro...
mi udowodnili że moje nie było warte 4 tysie tylko 13500 i nie mogłem się sprzeciwić.
Michał napisał/a:
W każdej chwili możesz powiedzieć ze samochód był bez skrzynki i z zatartym silnikiem. Pozatym, jesli cena na twojej fakturze zgadza sie z cena na fakturze czlowieka od którego kupowałeś, to nie ma takiej motyla noga możliwosci.

Michal ma tu troche racji, jednakze trzeba bylo zrobic taka adnotacje na fakturze zakupu lub miec do niej zalacznik np ze stacji kontroli, ja tak zrobilem, dodatkowo auto bylo powypadkowe, faktora zgadza sie obustronnie i dlatego mam spokoj :)
mysle ze cos wyszarpie, napewno nie calosc, bo nasi kochani urzednicy napewno cos wymysla aby nie oddac calej kasy

anjas 
Penetrator
Szok tato QP

auto: Izera RS
silnik:: H00Y
moc: 51kWkm

Jakarti napisał/a:
Anjas? bedziesz deubekizowany?? slyszalem, ze ten pan z musicalu co gral na dachu bedize lustrowal Twoja firme ...

tak, pewnie będę i nie mam nic przeciwko :D
Co prawda zdarzyło mi się w przedszkolu podkablować kumpla, który rozwalił mi zabawkę, ale teczki chyba mi nie założyli...
Mam za to bogatą historię działalności opozycyjnej, bo kiedyś na ławce w podstawówce napisałem "głupi Jaruzelski". Prawie mnie ze szkoły wyrzucili.

szymlorek 
ide na marsz samotnych kobiet

auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km

tatusiowóz był kupiony z originalną niezaniżaną umową, więc gdyby się udało i jeszcze odsetki skarbowe, byłby miód na ojcową kieszeń ;)

Niemy 
Jeszcze 4 dni...

dla zainteresowanych na stronie Auto-swiata jest poradnik jak odzyskac akcyze

http://autoswiat.redakcja.pl/dodatki/akcyza/

i jeszcze tabelka z gazety z objasnieniami

[ Dodano: Czw 18 Sty, 2007 ]
oczywiscie znaczki skarbowe juz nieobowiazuja

Gotti 
citizen
Dziecko Dobrobytu

auto: Czarne
silnik:: M135i
moc: 320km

Ja już mam kilka zasądzonych wyroków na swoje auta. Teraz trzeba to jakoś od nich wyrwać.

Najgorzej mają Ci, którzy sami wypisywali umowy. A tych jest pewnie z 2mln... i oni nie dostaną nic. Poza domiarem i innymi sankcjami.

Odpowiedz do tematu