Mikson, umówmy się jak będzie sucho na porównanie yarisów. Muszę zobaczyć czy mój jeździ tak jak powinien czy nie.
Pewnie trochę mi zamulają kapcie 195 zamiast 185 ale nie powinna być to chyba aż taka różnica. Moc jeszcze niedawno była w normie... 105 koni i 146 (chyba) niutków.
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Śro 03 Paź, 2007
Marek23 napisał/a:
Łukaszku, rozwiń proszę... Mam francuza i sie jaram, ale to chyba pochopnie, tak w moim stylu napisałeś.
Drogi Marku,
na jednym ze spotów w Wawce kiedy siedzieliśmy w sporym gronie przy cygarach i Wędrowniczku na lodzie... długo dyskutowaliśmy o tym co jest lepsze na kretym torze.. czy Bagietka czy Wiśnia.
Jako że seryjnie bagietki mają mniej pod pedałem niż wiśnie jest tak ze na prostej szybsze okazuja się wiśnie. Ale w niższym zakresie prędkości lepiej sprawdzają sie silniki w bagietkach - nie muszą mieć vteca zapiętego żeby jechać.
Ogólnie wniosek panelu dyskusyjnego był taki:
Na torach takich jak - Lubllin, Białowierza (chyba jest taki.. ) Wyrazów i wszystkie inne małe gokartowe tory - lepiej sprawdzają sie auta wyprodukowane przez naród który ma tendencje do szybkiego poddawania sie w przypadku wojny. Natomiast na torze Poznań, Kielce (duza pętla) lepiej sprawdzi sie auto wyprodukowane prze ludzi którzy dzielnie bronili Iwo-Dżimy przez to że lepiej napędza sie przy wyższych prędkościach.
Krótko mówiac jest remis - na krętym, nie zbyt szybkim torze 1:0 dla producentów WINA , na torze z długimi prostymi , bardzo szybkimi długimi zakrętami jest 1:0 dla producentów SUSHI
czyli 1:1 - w zależności od toru.
Sajonara.. orewłar
_________________ when the flag drops the bullshit stops
na jednym ze spotów w Wawce kiedy siedzieliśmy w sporym gronie przy cygarach i Wędrowniczku na lodzie... długo dyskutowaliśmy o tym co jest lepsze na kretym torze.. czy Bagietka czy Wiśnia.
Jako że seryjnie bagietki mają mniej pod pedałem niż wiśnie jest tak ze na prostej szybsze okazuja się wiśnie. Ale w niższym zakresie prędkości lepiej sprawdzają sie silniki w bagietkach - nie muszą mieć vteca zapiętego żeby jechać.
Ogólnie wniosek panelu dyskusyjnego był taki:
Na torach takich jak - Lubllin, Białowierza (chyba jest taki.. ) Wyrazów i wszystkie inne małe gokartowe tory - lepiej sprawdzają sie auta wyprodukowane przez naród który ma tendencje do szybkiego poddawania sie w przypadku wojny. Natomiast na torze Poznań, Kielce (duza pętla) lepiej sprawdzi sie auto wyprodukowane prze ludzi którzy dzielnie bronili Iwo-Dżimy przez to że lepiej napędza sie przy wyższych prędkościach.
Krótko mówiac jest remis - na krętym, nie zbyt szybkim torze 1:0 dla producentów WINA , na torze z długimi prostymi , bardzo szybkimi długimi zakrętami jest 1:0 dla producentów SUSHI
czyli 1:1 - w zależności od toru.
Sajonara.. orewłar
Pięknie wytłumaczone mój słodziutki...
Ale chciałbym jednak zobaczyć jakie czasy będzie robił Lenny na sliku w Lbn. Myslę, że tor w Lbn jest na tyle krótki i stosunkowo prosty do nauczenia, że wyniki w maju będą bardziej odzwierciedlać formę auta, a nie umiejętności kierowcy. Poza tym nie widzieliśmy w Lbn poza Type R Lennego innej Hondy(sorry Michał, ale Twoje 90 koni się nie liczy).
Z drugiej strony na pewno jest coś prawdy w tym co piszesz... Z tymże gdybym miał wybierać pomiędzy civiciem 98 Type R JDM, a nawet jakąś limitowaną wersją Saxo, to jednak wybór padłby na kitjaca. Kocham mojego francuzika, ale skośne też są fajne.
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Marek23 napisał/a:
Ale chciałbym jednak zobaczyć jakie czasy będzie robił Lenny na sliku w Lbn. Myslę, że tor w Lbn jest na tyle krótki i stosunkowo prosty do nauczenia, że wyniki w maju będą bardziej odzwierciedlać formę auta, a nie umiejętności kierowcy. Poza tym nie widzieliśmy w Lbn poza Type R Lennego innej Hondy(sorry Michał, ale Twoje 90 koni się nie liczy).
a widzielismy 170 konną honde eM'a, popatrz na tabelke
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Loko napisał/a:
Marek23 napisał/a:
a widzielismy 170 konną honde eM'a, popatrz na tabelke
A dupa Cie nie swędzi?
Kazdy wie w jakich warunkach robilem ten czas oraz ze to bylo moje 3-cie kółko na lublinie Hanią wiec Piss Off.
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Jeszcze was naj.ebie wszystkich i zrobie 0:45
_________________ Samochody to ZUO!
Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
panowie, to ja wam powiem tyle że na kilku ostatnich imprezach na torze lbn honda niejakie VTI jeździ, i łoi wszystko co się rusza
niestety nie ma deesa i jego saxco żeby to sprawdzić, a poll nie startuje...
ale honda radzi sobie naprawde wyśmienicie, i jakoś żadna franca go nie może objechać
także dywagujcie dalej kto, co i jak kogo czym objedzie
auto: espace i rs
silnik:: 175 i 265
moc: 175 i 265km Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Lip 2006 Skąd: P-no
sharxhunter napisał/a:
panowie, to ja wam powiem tyle że na kilku ostatnich imprezach na torze lbn honda niejakie VTI jeździ, i łoi wszystko co się rusza
niestety nie ma deesa i jego saxco żeby to sprawdzić, a poll nie startuje...
ale honda radzi sobie naprawde wyśmienicie, i jakoś żadna franca go nie może objechać
także dywagujcie dalej kto, co i jak kogo czym objedzie