Mam taki problem ze ostatnio pod moim Pugiem znajduje male plamy oleju... Jak go kupilem po jakims czasie zaczely pojawiac sie wieksze plamy, wymienilem olej i filtr i wszystko bylo ok. A od niedawna zauwazylem ze znowu jest mokry filtr oleju i jego okolica. Coz to takiego moze byc? moze cos tam nie trzyma? tylko pytanie co?
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 Re: Cieknacy olej...
BaRtO_206GT napisał/a:
Mam taki problem ze ostatnio pod moim Pugiem znajduje male plamy oleju... Jak go kupiłem po jakimś czasie zaczely pojawiac sie wieksze plamy, wymienilem olej i filtr i wszystko bylo ok. A od niedawna zauwazylem ze znowu jest mokry filtr oleju i jego okolica. Coz to takiego moze byc? moze cos tam nie trzyma? tylko pytanie co?
NIe zakładam tego ale to idealny objaw złej wymiany filtra oleju...
wystarczy nie posmarowac uszczelki i bedzie cieknac.
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006
no może..
bo odma reguluje ciśnienie w silniku... jeśli odma jest zapchana to będzie wywalać innymi szparami
_________________ when the flag drops the bullshit stops
.....action speaks louder than words....
mcken [Usunięty]
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006
saxorulez napisał/a:
no może..
bo odma reguluje ciśnienie w silniku... jeśli odma jest zapchana to będzie wywalać innymi szparami
ja mam odme puszczona pod samochód
w zimie skropliny w niej zamarzły tworzac korek lodowy, skończyło sie tylko naszczescie na wystrzale bagnetu, ale zapchana odma może spowdować wywalenie uszczelniaczy silnika.
No wlasnie u mnie wywala bagnet od niedawna. Ale nie wiem czy to ma zwiazek z ta plama oleju pod samochodem, bo kiedys tez sie juz pojawiala a bagnetu nie wywalalo... Probowalem przeczyscic to cholerna odme ale mi sie nie udalo... i wszyscy mowia zeby ja wywalil pod samochod...
mcken [Usunięty]
Wysłany: Pią 17 Lis, 2006
BaRtO_206GT napisał/a:
No wlasnie u mnie wywala bagnet od niedawna. Ale nie wiem czy to ma zwiazek z ta plama oleju pod samochodem, bo kiedys tez sie juz pojawiala a bagnetu nie wywalalo... Probowalem przeczyscic to cholerna odme ale mi sie nie udalo... i wszyscy mowia zeby ja wywalil pod samochod...
chcesz to wmelduj się do mnie raz dwa ją wypieprzymy pod furkę