[i]Od jakiegos czasu czuje ze moj czas jako czlowieka FWD powoli dobiega konca w tym 'sezonie' i trzeba bedzie albo sie poddac albo walczyc z Zimą i jej kuzynką Trakcją niczym Don Kiszot i wierny mu Sanczopansa z wiatrakami. Ale patrzac na dzisiejsze slonce nad glowa zapalila sie zaroweczka:
Zaczelo sie tym ze kiedys rozmawiajac z Rudym o nowej tt pomyslalem sobie ze chcialbym je sprawdzic i zobaczyc jak jezdzi (czyli tez porownac do mojego auta w praktyce). Rudy-wredny powiedzial ze to quattro i 250PS wiec dostane pewnie duzo. No i dzisiaj sie okazalo ile:
akcja ustawiana wiec troche trudniej to jakos ciekawie opisac jak przy spontanicznych ulicznych konfrontacjach, bo praktycznie jedyna niespodzianka jest wynik i trzeba byc analitycznym. Bede wiec analitycznym.
czas: z godzine temu, dwie...
miejsce: gdzies w okolicy stolicy lezy dzielnica - tajemnica
warunki atmosferyczne: glownie sucho, okazjonalne brudne kaluze, 10'C
atmosfera: przednia
przeciwnik:
Nowe Audi TT 3.2 QUATTRO 250KM, 320Nm, 1410kg
CEL: 1. dowiedziec sie czy 250PSów styka przy Quattro czy moze potrzeba wiecej, 2. Czy quattro ucieknie bezpowrotnie FWD? 3. Poprostu zobaczyc kto dostanie i jak bardzo.
HIPOTEZA: W sumie dopoki nie pojade to nie wiem ale kolega nie dawal mi duzo szans czujac respekt przed topowa TT
SPRZET: Do eksperymentu potrzebne sa: 1. MINI Sooper Cooper S, troche paliwa, Converse All-Stars dla optymalnego wyczucia, troche wody dla ochlody. 2. Audi TT 3.2 Quattro, drugi kierownik, kawalek prostej i pustej drogi.
METODA: 1. Ustawie sie rownolegle z rollowanego od dwojki na trzecie trąbniecie, i 2. ze startu zatrzymanego. I dam w palnik :evilbat:
So... let's get the party started...
OPIS sytuacji 1. na trzecim trabnieciu obaj depnelismy w tym samym momencie. Przez zamknieta szybe mimo szumu, swistu i gwizdu mojego kompresora slysze ryk silnika 3.2 przeciwnika. Wpinam trojke, jestem o pol auta z przodu. Kierownika widze przez druga szybe boczna. Miniak juz rozwija skrzydla (taka metafora) a TT w ramach rewanzu juz dawno wysunal sie automatyczny spojler (+120km/h) jednak to skrzydla przy logo MINI daja wiecej niz ten spojlerek i miniak napiepsza bardziej niz TT. [Sorry za wyrazenie ale ponioslo mnie :wink: ] do okolo 180km/h MCS odlecial na okolo 2 dlugosci. Mina obu kierownikow :551: :546:
ale teraz trudniejsze: OPIS sytuacji 2. od zera. eSka o ulamek szybciej sie ruszyla, oczywiscie TT od razu doskoczyla i do 100 bylismy rowniutko. Wpinam 2 z ogromnym piskiem i dostaje kopa do przodu nie oszczedzajac sprzegla, patrze na TT i dokladnie od momentu zmiany biegow w sekunde zostala o 1-1.5 dlugosci ( ) ale bardzo szybko sie lapie znowu i w takiej odleglosci suniemy rowno przez chwile i z biegiem czasu powtarza sie wynik sytuacji 1 ale ze strata przy zmianie biegow wyszlo okolo 3 dlugich dlugosci. :551:
KOMENTARZ PILOTÓW: w TT przy drugiej probie nie weszla dwojka. Wiecej wyscigow sie nie udalo zrobic. Mowi sie trudno.
KONKLUZJA: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat:
KONKLUZJA POROWNANIA: quattro oczywiscie lepiej staruje bo szybko zniwelowalo moj 'falstart' ale chyba nie wystarczajaco duzo zyskuje na starcie, bo wiecej traci pozniej.
+ fotele
+++ dzwiek
+ spalanie wieksze o 1-2litra od mojego
+ bardzo przewidywalnie na zakretach
- sprzeglo wysokie strasznie i miekkie
- skrzynka nie jest w polowie tak precyzyjna jak w MCS
- spasowanie elementow w normie to dla audi moze byc obrazliwe
--- WLASNIE ZNALAZLEM INFO O NAPEDZIE. HALDEX!!! :547: :547: :547: :546: nie wiedzialem...
auto: clio sport
silnik:: 2.0
moc: 171km Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2006 Skąd: warszawa
Wysłany: Sob 25 Lis, 2006
Piekny opis :one: w stylu chemiczno doswiadczalnym, jak na chemi w 2gim like it.
Troche ufarbowany na potrzeby produkcji czyt. moja wypowiedz... ale nie mam ci tego za złe
Nadal twierdze ze TT jest szybsze,lepiej przyspiesza itd. Przeciez nie moze byc tak ze autko Jimka jest zawsze najszybsze, najlepsze hello!!
A co do wyniku to ja bym wine zrzucil na kierowcow.
w jednym aucie :okulary: :diabel2:i :645: a w drugim pracownik audi :627: :584: :617: Koncząc w stylu SR:
Gratuluje. Kill zaliczony
JIMEK [Usunięty]
Wysłany: Sob 25 Lis, 2006
saxorulez napisał/a:
To ze go klepnales zjazdy to dla mnieaturalne bylo.. al zatrzmanego obstawialem na remis .. gratki
wiesz czasami pisza ze tt ma 5.9 do 100 wiec
Rudecki napisał/a:
:645:
co to kurna jest?
Rudecki napisał/a:
Troche ufarbowany na potrzeby produkcji czyt. moja wypowiedz
tak mowiles! ze nie mam nawet co probowac ze gupi jestem ze mam takie mysli nieczyste w ogole! NIGDY we mnie nie WIERZYLAS!!
auto: clio sport
silnik:: 2.0
moc: 171km Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2006 Skąd: warszawa
Wysłany: Nie 26 Lis, 2006
JIMEK napisał/a:
Rudecki napisał/a:
co to kurna jest?
To jestes Ty jak siedzisz za kołkiem i sie scigasz
JIMEK napisał/a:
Rudecki napisał/a:
Troche ufarbowany na potrzeby produkcji czyt. moja wypowiedz
tak mowiles! ze nie mam nawet co probowac ze gupi jestem ze mam takie mysli nieczyste w ogole! NIGDY we mnie nie WIERZYLAS!!
auto: maluch
silnik:: jeden sześć
moc: okurzaczkm Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Lip 2006 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Pon 27 Lis, 2006
uuu grubo ! gratki killa :one:
no to ja się nie ścigam nie mam zapędów masochistycznych
JIMEK [Usunięty]
Wysłany: Pon 27 Lis, 2006
jestem z siebie bardzo dumny. ale nie tak bardzo za killa ale ze wymyslilem super tekst i moge go uzyc. Uwaga...... .....oto.... i ..... ON........:::::