Czy 6 skrzynia z nowego Sporta pasowałaby do Sporta poprzedniej generacji?
Czy można pójść dalej i włożyć ten nowy silnik i 6skte skrzynkę do mojego clio?
Co o tym sądzicie, myślę, że mogłoby to nieźle gadać. Już ze samą skrzynką moje odchudzone clio na kompie,dolocie i wydechu... A jakby ten nowy motorek jeszcze zdłubać, to huhu.
PS. Moja cliówa nigdy nie pojedzie Pzmotu(jakbym miał kasę to bym po prostu wynajął), ale w amatorkach ma NISZCZYĆ wszystko i tak sobie pomyślałem, że kiedyś jakby takie rzeczy były tanio używane do kupienia to czemu nie...
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Pią 02 Lut, 2007
Szczerze mowiac nie bardzo widze sens robienia tego swapa. Napewno latwiej i taniej poszukac dlubniety silnik z jakiejs pucharowki ktorych jest w h.u.j. na zachodzie, wtedy masz gwarantowane 200KM. Ze skrzynia gorzej, lepiej znalezc jakas z rajdowki, bo w pucharowkach byly tylko 6-sekwencje, a one uzywane kosztuje polowe ceny nowego sporta
Dobre pytanie z ta skrzynia, na 99% to bedzie pasowac do bloku.
Skrzynie 6-tki byly w lagunach i megane benzynowych, ale nikt nie potrafi mi odpowiedziec na takie pytania:
- sprawa polosi, czy beda pasowac stare i jaki rozstaw w 6-tce czy bedzie taki sam jak w oryginalnej
- wymiary, podobno jest dluzsza, nie wiem, nie widzialem w sumie na oczy
- sterownie, w clio jest kij w megane druciki. Teoretycznie mozna przerobic.