Wysłany: Sob 03 Lut, 2007 Jaki olej do celici 2.0 GT
Witam
zakupiłem sobie piękną zabaweczke a mianowicie celice 2.0 GT
Z racji że nie zamierzam auta oszczędzać a one samo jest stworzone do ciągłego kręcenia 3000-7500rpm to zamierzam zpewnic autu komfort kręcenia się a sobie komfort dłuższego cieszenia się zabawką
dlatego też pytam się o ważną sprawę....jaki olej?????
BP, lotos, mobil1 itp. nie mam zielonego pojęcia który będzie miał optymalne parametry i właściwości
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 03 Lut, 2007
Jak nie szczędzisz kasy to tylko i wyłącznie motul, jak chcesz bardziej oszczędnie to valvoline.
Na zime najlepiej o normalnych parametrach z 5 z przodu, a na lato mozesz zalac coś z 10 z przodu i będzie elegancko.
ale jak poprzedni koleś lał np. półsyntetyk to ja bym już syntetykiem nie zalewał. Może się to źle skończyć w 10cio letnim samochodzie (tak mi przynajmniej powiedział mój osobisty mechanik).
Ja bardzo podobnie miałem w preludzie, okazało się że poprzedni mariano italiano zalewał półsytnetyk. I ja też wlałem półsyntetyczny Mobil S.
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
a ja bym lał syntetyk
ludzie to jest zajebisty Toyotowski silnik. niepotrzebuje takich olejow jak pol syntetyk.
sosna lejesz full syntetyk (Valvoline lub Motul)
Peace
_________________ when the flag drops the bullshit stops
.....action speaks louder than words....
sosna8 [Usunięty]
zastanawia mnie jedno dlaczego tylko motul albo valvoline??
Takie są zajebiste te olejki??
no i chyba wybiore bezpieczniejsza opcje...skoro syntetyk moze zaszkodzic a polsyntetyk nie zaszkodzi to biore półsyntetyk...chyba ze cos zle zrozumialem??? - ale tak wynika z tresci waszych postów
sexorulez napisales ze nie musze sie bac syntetyka ale czy jest jakas roznica miedzy syntetykiem i polsyntetykiem jesli chodzi o ochrone silnika czy wlasciwosci silnika???
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Motul dlatego ze chyba większość ludzi w sporcie go używa. No i na dokłądke na plus obydwu oleji, pozatym że sa po prostu dobre, przemawia to że nie są rozlewane w polsce.
A na przykład castrol kupiony w pl od castrola kupionego w de sporo się różni.
O ile też motul jest dośc drogi, o tyle valvoline raczej nie odstaje cenowo od innych oleji podobnej klasy.