auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 [R] Cafe Presto
Dla mnie lokal kultowy, kiedyś w Warszawie były dwie takie knajpki, niestety została tylko jedna. Wystrój jasny - aczkolwiek mam parę zastrzeżeń co do jakości... Nie jest intymnie także cieżko o dobrą randkę. W godzinach popołudniowych w tygodniu zawsze jest full. Obsługa bardzo miła, jedzenie super, wiedza co znaczy "al dente".. Kuchnia włoska.
Polecam z karty:
* Sałatka śródziemnomorska z makaronem, warzywami i kurczakiem pikantnym
* każda pizza
* każdy makaron
* desery już mi sie nie mieszczą...
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Sob 10 Lut, 2007
To ja sie wypowiem
Pozanłem tą knajpe przez wlasnie Łukasza, bylsimy tam na naszej pierwszej randce.
Zawsze jak tam wracałem, a robiłem to czesto , to nigdy mi nei smakowało
powaznie, nie wiem czemu ale juz z 10 razy dawałem temu miejscu ostatni raz, a zawsze tam wracałem
Ostatnio jadłem Lasagne - nie wiem, nie powiem ze to było niedobre bo nie jestem włochiem. Ale mi i jeszcze jednej osobie nie smakowało. Moja gabi czesto brała tam sałatki, tez nigdy nie nbyło szału
Ale i tak jeszcze tam pojde, dlatego ze lubie włoskie zarcie ( włączając tez miesa ) i dam "ostatni" raz OSTATNIĄ SZANSE
nie polecam bo zarcie takie sobie .
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 08 Sty, 2008
bylem dzisiaj. 15 min przed przybyciem zadzwonilem i zarezerwowalem stolik.. pani sie spytala, ktory ma zarezerwowac wiec odpowiedzialem, ze pozostawiam to w jej gestii. w mojej opinii byl to najlepszy stolik w knajpce - docenilem.
do jedzenia mielismy papardelle z lososiem i kawiorem i gnocchi (jak to sie kurwa pisze? ) z suszonymi pomidorkami, boczkiem i parmezanem i wszystko to w sosie pomidorowym..
jedzenie bardzo dobre, szybko podane. obsluga na 4+ (bardzo mile panie) a najlepsze chyba byly cieplutkie buleczki z maslem czosnkowym..
ceny: nizsza klasa srednia
wystroj: surowy ale elegancki (jest salka dla dzieci)
POLECAM
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
Ostatnio zmieniony przez Jakarti Wto 08 Sty, 2008, w całości zmieniany 1 raz
JIMEK [Usunięty]
Jakarti napisał/a:
gnochi (jak to sie kurwa pisze?
jeszcze jedno c
Marcel [Usunięty]
wg mnie najlepsza knajpa na Świecie ..... ceny SUPER, carpaccio REWELACJA ... styl odpowiedni, ale mogli by cos zmienic od 5 lat to samo widze LOL
jak ktos chce mam tam 10% znizki moga oddac karte, bo na piekna buzie mam i tak
Wysłany: Pon 26 Kwi, 2010
Marcel 08 napisał/a:
nie podaja już masła z czosnkiem na dzień dobry
carpacio jest słabe
kopytka rozgotowane i sos pomidorowy jest slaby
pizza gorsza niz w hut
szkoda bo buleczka z maslem rzadzila
pizze tez jakis czas temu jadlem i byla przepyszna. chyba pojade z raz sprawdzic jak to jest i ew. wyrazic swoje zdanie obsludze
thx za info
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
9 lat to może ja tam nie jadałem, ale byłem niedawno z kubą, jak był nowy właściciel i jedzenie tak samo dobre, jak nie lepsze.
Bułeczki oczywiscie były
ps. kuba , nie pamiętasz ? ja ty milena i magda, wieczorem bylismy
aaaaa nowy wystroj juz byl - masz racje.
znowu oszukali Marczella hehe
zapomnialem o tym wyjsciu. no ale jesli juz wtedy byl nowy kucharz to jakos nie odczułem roznicy w jedzeniu. moze kucharz sie zmienil i na niego trafil marcel? i teraz 7 stron dywagacji jakie felgi najlepsze (jaki kucharz)
po zmianie wystroju knajpka wyglada na bardziej przytulna moim zdaniem in plus.