heh
klocki całkiem w cipke...tylko gdzie ty dresik w takim kolorze znajdziesz
a jesli chodzi o tarcze to wiadomo że brembo ale broń boże nie model podstawowy
czytałem wiele opini że w szybkim tempie się wybaczają jak ktoś czasem lubi poszalec a potem wpadnie w kałuże
jeśli chodzi o klocki to wiadomo ferodo najlepiej seria 2000 albo hardcorowo 3000 - droga hamowania skraca się o 2 metry w fiacie punto sporting (mój kumpel robił test)
wszystko znajdziesz w Norauto ale na zamówienie...a intercars to się k***a nadaje...jak masz golfa III albo astre classic to mają wszystko od ręki a jak masz auto żadziej spotykane albo co gorsza chcesz jakieś części "pro" to w hurtowni nie mają a czas oczekiwania to może byc "tydzień , miesiąc albo dłużej" - to jest cytat sprzedawcy jak go się pytałem czy do celici GT mają określone typy tarcz i klocków
to bym sie nad tym zestawikiem ebc greena mocno zastanawial klocki 220 i tarcze 177x2 ,, prawie 600 uuu
odkladam kaske i moze niedlugo
dla mnie jak ma nawet droga hamowania od 100-0 spasc o metr to brardzo duzo a dwa ze przy wiekszych predkosciach bedzie wieksza skutecznosci i przy lekko sportowym oczywiscie hamowaniu
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 15 Maj, 2007
sosna8 napisał/a:
heh
a jesli chodzi o tarcze to wiadomo że brembo ale broń boże nie model podstawowy
czytałem wiele opini że w szybkim tempie się wybaczają jak ktoś czasem lubi poszalec a potem wpadnie w kałuże
jeśli chodzi o klocki to wiadomo ferodo najlepiej seria 2000 albo hardcorowo 3000 - droga hamowania skraca się o 2 metry w fiacie punto sporting (mój kumpel robił test)
No to jednak sie nie sprawdza:)
Przed wczoraj lekko katowalem auto na mocnym deszczu, kaluze mocne hamowania wszystko bylo, a tarcza nic nie jest, po jezdzie felga byla ciepla wiec tarcza na bank nie raz rozgrzana dostala woda z kaluzy. Przod tyl brembo gladkie.
Podobno duze znaczenie ma to jakiego pochodzenia sa tarcze brembo, te w czestochowie podobno wlasnie maja problemy z krzywieniem.
Ja swoje kupilem tutaj:
http://www.sklepmoto.pl/szuk.php
Szybka dostawa, dobra cena no i na pudelku nie bylo ani slowa po Polsku, gosc tez zapewnail mnie ze tarcze sa przywozone z wloch.
Co do cietych tarcz, to bez sensu jesli myslisz o duzych przebiegach, klocki jesli tez maja starczyc na dluzej to odpowiedniki serji, ewenualnie tak zwane tuningowe, ferodo ds performance, ebc greenstuff i tym podobne.
ds2000 juz nie produkuja, a 3000 o juz hardkor
mikson [Usunięty]
Wysłany: Wto 15 Maj, 2007
no wlasnie a tarcz brembo nie produkuja tez w polsce?
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Śro 16 Maj, 2007
Tak właśnie w Częstochowie produkują też tarcze brembo, i podobno właśnie te produkowane w pl się krzywią, ale nie jest to pewna i sprawdzona informacja.
Podejrzewam też ze spora cześć głosów w internecie ze takie czy inne tarcze sie krzywią jest spowodowana złym montażem. żeby było to naprawdę dobrze zrobione to trzeba by zmierzyc bicie na piaście mikrometrem, no ale samo dobre odczyszczenie piasty w miejscu styku z tarczą powinno starczyć, i na to warto zwrócić uwage osobie zakłądajacej tarcze.
mikson [Usunięty]
oki,,
wiec polecacie zestaw ebc greenstuffa,
tez slyszalem ze sie krzywia, a klocki ponoc pyla,,
ktos jedzi i ma jakies cenne informacje?
Grzesiek VTS You cant handle the truth! Czy to jest saxo ??
auto: saxo 2 x 16V
silnik:: 1.6
moc: 136 i ??km Pomógł: 19 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Kraków
Ja mam Ds. performance czyli stara 2000, jak sprawdzaliśmy z Loko to jego tarcza wygląda na bardziej zdarta od mojej ?? podobno dlatego ze klocki które mam szybciej się scieraj niż Ds. Premium .Przy moich klocka nie zauważyłem jakiego większego pylenia czy zasyfiana felgi itd.
Polecam tylko jeden zestaw... Tarcze Brembo, ale nie nacinane, nie ma sensu, bo klocki Ci zejdą po 3000 km jak mi swego czasu w 106. Klocki Ferodo ds 3000, nie ma na nie bata, jeździłęm na innych, ale to są najlepsze klocki. Clio prawie już działa i wczoraj tylko przetestowałem sam hamulec, byłem w ciężkim szoku jak auto hamuje. Więc bierz ten zestaw, choć ds3000 tanie nie są...
Grzesiek VTS You cant handle the truth! Czy to jest saxo ??
auto: saxo 2 x 16V
silnik:: 1.6
moc: 136 i ??km Pomógł: 19 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Kraków
Chyba tak.... Naprawdę, nie ma sensu się bawić inne sportowe klocki, te są najlepsze.
W Intercarsie można je dostać, ale trzeba czekać, bo przeważnie nie mają na miejscu.